İlçe milli eğitim müdürlüğü, MHP’li Kayaalp’i şikayet eden okul müdürünün bildirilmesini istedi

İlçe milli eğitim müdürlüğü, MHP’li Kayaalp’i şikayet eden okul müdürünün bildirilmesini istedi
'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutuklanan eski MHP'li Başkan Kayaalp ile ilgili bir ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından paylaşılan mesaj tepkilere neden oldu.

Görevden alındıktan bir gün sonra "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkında yankılar sürüyor. Diyarbakır’daki merkez ilçelerinden birinin ilçe milli eğitim müdürlüğünün okul müdürlerinin olduğu WhatsApp grubundan da paylaştığı mesaj tepkilere neden oldu. Söz konusu mesajda, istismarı şikâyet eden okul müdürünün, bildirilmesi istendi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın aktardığına göre; mesajda, cinsel istismar olayı ile ilgili bir haber linki paylaşılarak, "Merhaba değerli müdürlerim. Son günlerde basında çıkan bazı haberlerde bir siyasi parti il başkanının bir okul müdürünce şikâyet edildiği bilgisi mevcuttur. Konu ile ilgili bilgisi okul müdürünün özelden ilçe müdürümüzle irtibata geçmesi gerekmektedir. İyi çalışmalar dilerim" denildi.

TEPKİ ÜZERİNE SİLİNDİ

Bazı okul müdürleri, "Olay zaten adlı makamlara intikal etmiş ve soruşturma açılmıştır. Olay devletin ilgili birimleri tarafından bilinirken, neden böyle bir bilgi istenir ki?" diyerek mesaja tepki gösterdi.

İlgili ilçe müdürlüğü yetkilileri ise mesajın sorumlu bir şube müdürü tarafından Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Birimi’nin bilgi talebi üzerine yazıldığı ve tepki üzerine silindiğini belirtti.

‘İHBAR EDENİ İHBAR ETMELERİ İSTENDİ’

Söz konusu haber üzerine sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerine mesaj çekerek, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlaması ile tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı'nı ihbar edeni ihbar etmeleri istendi" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, bir gün önce kapatıldığını açıkladığı MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın yöneticileri, gözaltına alınarak tutuklandı. Tutuklanan MHP'li İl Başkanı Kayaalp, 16 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutulandı. Yalçın, daha sonra yaptığı açıklamada, Kayaalp’a yönelik suçlama hakkında devletten bilgi almadığını iddia etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar