Yüzde 91 engelli, ağır hasta tutuklu darp edildi

Yüzde 91 engelli, ağır hasta tutuklu darp edildi
Vücut fonksiyonlarının yüzde 91 kaybeden ağır hasta tutuklu Hasan Aşa’nın, ilaçlarının verilmemesine tepki göstermesi sonrası darp edilerek Erzurum’a sevk edildiği belirtildi.

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde, Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik’in 1 Ocak 2021’de yürürlüğe girmesi sonrasında infazı yakılan tutuklulardan biri olan ağır hasta tutuklu Hasan Aşa’nın, geçen hafta cezaevinde darp edildiği öğrenildi. Yaklaşık 15 gardiyan tarafından darp edilmesi sonucu sırtında ve kollarında kırıklar meydana geldiği öğrenilen Aşa’nın, kolları alçıya alındığı öne sürüldü.  Aşa, yaşananların ardından ailesine haber verilmeden Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne sevk edildiği belirtildi.

Vücut fonksiyonlarını yüzde 91 oranında kaybeden ve diyaliz hastası olan Aşa’nın ailesi, geçen hafta açık görüş olup olmadığını öğrenmek için Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ni aradı. Ancak aileye Hasan Aşa isminde bir tutuklunun cezaevinde olmadığı aktarıldı. Bunun üzerine endişelenerek, arayışlarını sürdüren aile, Aşa’nın yerini öğrenemeyince avukatına ulaştı. Avukat aracılığıyla Aşa’nın Erzurum’a sevk edildiğini öğrenen aile, Aşa ile bu hafta telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

‘2 KOLU İLE SIRT BÖLGESİNDEKİ 2 KEMİĞİ DE KIRILDI’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre telefon görüşmesinde yaşadıklarını anlatan Aşa, tedavisi için ihtiyaç duyduğu ilaçların kendisine verilmemesi üzerine gardiyanlar ile aralarında tartışma yaşandığını aktardı. Tartışmanın sonucunda 15 kadar gardiyanın koğuşa girerek, kendisini darp ettiğini aktaran Aşa, maruz kaldığı darp sonucu hastaneye sevk edildiğini, 2 kolu ile sırt bölgesindeki 2 kemiğinde kırıklar oluştuğunu belirtti. Oluşan kırıklar nedeniyle kolları ve sırtının alçıya alındığını aktaran Aşa, tedavisinin de yapılmadan Erzurum Dumlu Cezaevi’ne sevk edildiğini belirtti.

‘2 YILDIR TEK BAŞINA HÜCREDE TUTULUYOR’

Eşinin durumunun kötü olduğunu belirten Aynur Aşa, yaşananlar dolayısıyla kaygılı olduklarını belirterek, Adalet Bakanlığına çağrıda bulundu. Eşinin aktardıklarının araştırılmasını isteyen Aşa, infazını tamamladığını ve serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Eşinin yüzde 91 engelli olduğuna dikkat çeken Aşa, "2 yıldır zaten tek başına hücrede tutuluyor. Parmakları zaten çürümeye başlamış. Raporları her şeyi var" dedi. 

Öne Çıkanlar