'İlacını temin edebilseydik oğlum ölmeyecekti'

'İlacını temin edebilseydik oğlum ölmeyecekti'
Spinal Müsküler Atrofi Tip 2 hastalığından hayatını kaybeden 11 yaşındaki Arda Tahsin Acen'in babası 'Oğlum, kullanması gereken ilacı temin edemediğimiz için hayatını kaybetti' dedi.

Lüleburgaz'da yaşayan Metin ve Mezide Acen çiftinin 3 çocuğundan Arda Tahsin Acen'e 3 yaşındayken omurilikteki motor sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme veya nefes alma kabiliyetini ortadan kaldıran Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 2 teşhisi konuldu.

Küçük Arda Tahsin'e geçen 31 Aralık'ta hastalığının ilerlemesi sonucu Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nden Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki özel hastaneye sevk edildi. Ancak hastane tarafından ilaçları temin edilmeyen küçük Arda Tahsin, hayatını kaybetti.

SMA Tip 2 hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden 11 yaşındaki Arda Tahsin Acen ailesi tarafından doğduğu yerde Lüleburgaz'ın Eskibedir köyünde göz yaşlarıyla toprağa verildi.

'İLACIN ARTIK BİR KIYMETİ YOK'

Oğlunu toprağa veren acılı baba Metin Acen'in feryadı çaresizliğe karşı isyan gibiydi. 20 Aralık'ta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi aracılığıyla oğlunun ihtiyacı olan ilaçları talep ettiklerini söyleyen acılı baba Türkiye'de sayıları her geçen gün artan yoksunlaştırılan insanların sesi gibiydi:

"Oğlum evde rahatsızlandı, biz de yüksek ateş ve solunum sıkıntısı ile alıp Lüleburgaz'da özel bir hastaneye götürdük. Orada birtakım müdahaleler yapıldı ve daha sonra Çorlu'daki hastaneye sevk edildik. Burada doktorlar gerekli müdahalenin ardından oğlumu yoğun bakım ünitesine aldı. Aradan 22 gün geçti, oğlum vefat etti. Oğlum, kullanması gereken ilacı temin edemediğimiz için hayatını kaybetti. İlacı temin edebilseydik oğlum ölmeyecekti. 20 Aralık 2018 günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi aracılığıyla oğlumun ihtiyacı olan ilaçları istedik, talep ettik. Şu an halen bir haber yok. Zaten artık haber gelse de kıymeti yok." (DHA)

Öne Çıkanlar