İki yıl önce cinayet işlenen alt geçitte, bu kez tuvalet görevlisi tinerle yakıldı

İki yıl önce cinayet işlenen alt geçitte, bu kez tuvalet görevlisi tinerle yakıldı
Tuvalet çalışanı Sıtkı Y., çevredekileri rahatsız ettiği gerekçesiyle Mehmet A.'yı uzaklaştırmak istedi. Sokakta yaşayan Mehmet A., Sıtkı Y.'nin üzerine tiner atıp çakmakla ateşe verdi.

Karaköy'de, alt geçitteki tuvalette görevli İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tuvaletleri Birimi çalışanı Sıtkı Y., çevredekileri rahatsız ettiği gerekçesiyle uzaklaştırmaya çalıştığı Mehmet A.'nın saldırısına uğradı. Sokakta yaşadığı öğrenilen Mehmet A., Sıtkı Y.'nin üzerine tiner atıp çakmakla ateşe verdi. Saldırgan Mehmet A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Sıtkı Y. ise hastanede yapılan tedavinin ardından taburcu oldu. Aynı noktada 2 yıl önce de önünü kestiği gruptan para isteyen alkollü saldırgan, verilen 5 lirayı beğenmeyerek kalasla başına vurduğu bir kişiyi öldürmüştü.

Olay, 27 Mayıs 2022'de Karaköy alt geçitte yer alan tuvaletlerin önünde meydana geldi. Sıtkı Y. (38), şüpheli Mehmet A'nın (29) insanları rahatsız ettiğini gördü. Bunun üzerine Sıtkı Y. şüpheliyi tuvaletlerden uzaklaştırdı. Ancak şüpheli Mehmet A. 10 dakika sonra tekrar tuvaletlerin bulunduğu yere geldi. Elinde bulunan tiner şişesini Sıtkı Y.'nin kafasına doğru döken Mehmet A., daha sonra da elindeki çakmakla ateşe verdi.

İKİNCİ DERECE VE TIBBİ MÜDAHALEYLE GİDERİLEMEYEN YANIK OLUŞTU

Başından ve vücudunun birden fazla yerinden yaralanan Sıtkı Y. hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Mehmet A. ise polisler tarafından yakalandı. Adliyeye çıkarılan ve suçunu kabul eden şüpheli tutuklandı. Adli tıp raporuna göre, Sıtkı Y'nin vücudunda ikinci dereceden yanık oluştuğu ve basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyeceği tespit edildi. 

TİNER SİLAH SAYILDI 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Mehmet A.'nın fırlattığı ve yanıcı özelliği bulunan tiner, silahtan sayıldı. Şüpheli hakkında "Kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianame kabul edilirse şüpheli İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak. 

AYNI NOKTADA CİNAYET İŞLENMİŞTİ

Aynı alt geçitte 4 Ekim 2020 tarihinde cinayet işlenmişti. 2'si kadın 4 kişinin yolunu keserek para isteyen ve yerden aldığı kalasla Hüseyin Sezer'in başına vurarak ölümüne neden olan sanık Doğan Uslu müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul'un en işlek alt geçidinde güvenlik kamerası olmadığı belirtildi. (DHA)

Öne Çıkanlar