İki kolu kesildiği halde tutuklanan Erik'in ailesi isyan etti: Adalet yok mu?

İki kolu kesildiği halde tutuklanan Erik'in ailesi isyan etti: Adalet yok mu?
+Gerçek'e konuşan kardeşi ve annesi, en kısa sürede tedavisi yapılmazsa Necdet Erik'in durumunun ağırlaşacağından endişeli.

YAĞMUR KAYA


+GERÇEK- Urfa’nın Siverek ilçesinde 9 Mart 2016’da 2 aile arasında çıkan arazi anlaşmazlığı silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Eyüp Yıldırım yaşamanı yitirdi. Yıldırım’ın öldürülmesinden sorumlu tutulan Necdet Erik, aynı gün gözaltına alındı. Daha sonra ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Bunun üzerine Yıldırım’ın ailesi, avukatları aracılığıyla itirazda bulundu. İtiraz üzerine Erik hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 6 yıl boyunca aranan Erik, 24 Mayıs 2022’de Urfa’da yüksek gerilim akımına kapıldı. Tedavisi sırasında iki kolu da kesilen Erik, hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle önce gözaltına alındı ardında da 29 Haziran'da görülen davasında, 'kaçma şüphesi' ile  tutuklandı. 

+Gerçek'e konuşan Necdet Erik'in kardeşi Abidin Erik ve Urfa Siverek'ten telefonla konuştuğumuz annesi Zinî Erik, Necdet Erik'in en kısa sürede tedavi altına alınmadığı takdirde sağlık koşullarının ağırlaşacağından endişe ediyor. 

Necdet Erik'i ziyaret ettiğini söyleyen Abidin Erik, ağabeyinin yaraların yeniden açıldığın, hemşirelerin bu  yaraların temizlenmesi ve sargı bezlerinin değiştirilmesinin ancak hastanede mümkün olabileceğini söylediklerini belirtti. 

'VİCDAN YOKSA HUKUKTA MI YOK?'

Necdet Erik'in tek başına yaşamını idame ettirememesine rağmen günlerdir hapishanede tutulduğunu vurgulayan kardeş Erik, "İki kolu yok, tüm vücudu ağır yanıklar içinde. Altı bezleniyor. Abim yatalak. Vicdan, merhamet yok mu? Hukukta mı yok? 8 çocuğu var. En büyük çocuğu 18 yaşında. Ailesi perişan oldu" diye konuştu. 

Abidin Erik

'İDAMDAN BİR FARKI YOK' 

Tek başına ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve hastanede bakımı gerektiği halde cezaevinde sedye üstünde tutulduğunu söyleyen kardeşi Abidin Erik, bu durumun idamdan bir farkı olmadığını belirtti.

ERİK'İN ANNESİ ZINÎ: EVLADIMIN YARALARI VAR, SERBEST BIRAKIN 

Necdet Erik'in annesi Zinî Erik de "Ben ihtiyarım. Her gün hastanelerdeyim. Evladımın dertleri var, yararları var.  Çocukları perişan. Bu çocuklar onsuz ne yapacak?  Hani adaletiniz? Oğlumu serbest bırakın" diyerek Adalet Bakanlığı'na oğlunun serbest bırakılması için çağrıda bulundu. 

Öne Çıkanlar