İHD: Yılmaz Ekinci'nin ölümü aydınlatılsın

İHD: Yılmaz Ekinci'nin ölümü aydınlatılsın
İHD Aydın Şubesi, şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Yılmaz Ekinci'in ölümünün aydınlatılması için Adalet Bakanlığı'nın soruşturma başlatmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Aydın E Tipi Kapalı cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Yılmaz Ekinci için İHD Aydın Şubesi binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Yılmaz Ekinci'nin ablası Filiz Ekinci, İHD, HDP, HDK, Sol Parti ve CHP Aydın yöneticilerinin yanı sıra STK temsilcileri katıldı.

'İDDİALAR AYDINLATILSIN'

Burada açıklama yapan İHD Aydın Şube Başkanı Melek Demir, Ekinci'nin cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini ve bu konu hakkında Adalet Bakanlığı'nın derhal olay hakkında soruşturma başlatması gerektiğini söyledi. Demir "Cezaevlerinde son dönemlerde şüpheli ölümlerin olduğu sıkça basına yansımaktadır. Ölümlerin cezaevindekilerin yetkililerin işkence ve baskılar sonucu olduğu iddia edilmektedir. Adalet Bakanlığı'nı acil bir şekilde bu konuları araştırarak gerekli önlemleri almaya davet eder, cezaevinde hayatını kaybeden Yılmaz Ekici ve benzer tüm şüpheli ölüm vakalarının titizlikle soruşturulmasını, önlem almayan cezaevi idaresi hakkında idari ve cazai yönden soruşturma başlatılmasını ve işkence iddialarında adı geçen personelin derhal açığa alınarak görevden uzaklaştırılmasını, cezaevlerinin mahpuslar için insan onuruna yaraşır yaşanılabilir yerler haline getirilmesini kamuoyu adına talep ederiz" dedi.

'KARDEŞİMİN ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ'

Ardından konuşan Yılmaz Ekinci'nin ablası Filiz Ekinci ise kardeşinin cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini yineleyerek, "Kardeşimin ölümüyle alakalı hiç kimse bize bilgi vermedi. Bizim avukatımız bize haber verdi. Cezaevine gittiğimde cezaevi müdür bana 'Senin kardeşinin psikolojisi bozuktu biliyor musun?' diye sordu. Eğer benim kardeşimin psikolojisi bozuksa onlarca gardiyanın ne işi vardı başında neden hastaneye göndermediniz, neden hücreye attınız. Benim kardeşim hayat dolu, kedisini seven bir insandı koğuş arkadaşlarının bile bu yönde ifadeleri var" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar