İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan serbest bırakıldı

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan serbest bırakıldı
Bu sabah Ankara'da gözaltına alınan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ayda iki imza ve yurt dışı yasağı şartyla serbest bırakıldı.

Bu sabah Ankara'da gözaltına alınan  İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ayda iki imza ve yurt dışı yasağı şartyla serbest bırakıldı.

Ankara’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan ve Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Uğur Akkaya’ın olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 11 kişi hakkında yürütülen soruşturmaya Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nce gizlilik kararı ve 24 saatlik avukat görüş yasağı getirildi. Verilen kararda gerekçede şu ifadeler yer aldı: "Şüpheliler ile müdafilerin gözaltı sırasında görüşmeleri ve dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek durumda olması…" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar