İHD'den Şenyaşar ailesine ziyaret

İHD'den Şenyaşar ailesine ziyaret
İHD Eş Genel Başkanı Keskin, Urfa Adliyesi önünde ‘adalet’ mücadelesi veren Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Keskin, Cumartesi Annelerinin Şenyaşar'a gönderdiği atkı ve karanfili takdim etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 335'inci gününde devam ediyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin adliye önünde nöbet tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Keskin,"Şenyaşar ailesinin yaşadığı acı gerçekten Kürdistan'da yaşanan tüm acıların bir toplamı gibi çok ağır ve bunun için mücadeleye devam ediyorlar" dedi.

CUMARTESİ ANNELERİN’DEN EMİNE ŞENYAŞAR’A DESTEK

Aileyi Cumartesi Annelerinin adına ziyaret ettiğini belirten Keskin, "Cumartesi Anneleri de hepimizin bildiği gibi çok uzun yıllardır gözaltında kaybetme politikaları nedeniyle, çocuklarını, yakınlarını kaybetmiş insanlar. Bugüne kadar da maalesef bu kayıpların akıbeti açıklanmadı. Aynı Emine abla gibi onlarda büyük bir yoksunluk ve acı içinde yaşamaya maalesef devam ediyorlar. Hem Gülistan Doku'nun annesi hem Emine Şenyaşar soğuğa, yağmura aldırmadan sokakta acılarını, taleplerini herkese haykırmaya devam ediyorlar. Cumartesi Anneleri de üşümesinler, hiç olmazsa üşümelerini engelleyelim diye birer atkı ördüler" dedi.

Keskin konuşmasının ardından Cumartesi Annelerinin hediyesi olan atkı ve karanfili Emine Şenyaşar'a verdi.

(MA)

Öne Çıkanlar