Polisten eve baskın: 'HDP önündeki ailelere katılın, size destek oluruz'

Polisten eve baskın: 'HDP önündeki ailelere katılın, size destek oluruz'
‘İhbar var’ diyerek bir eve baskın yapan polisin, çocukları dağda olan aileye HDP Diyarbakır il binasının önüne gitmeleri için baskı yaptığı iddia edildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde dün gece saatlerinde Seferoğlu ailesinin evine baskın yapan polisin, aileye, Diyarbakır HDP İl binası önüne gitmeleri yönünde baskı yaptığı iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre dün gece saat 23.00'da onlarca zırhlı araçla evlerinin kuşatma altına alındığını anlatan Yıldız Seferoğlu yaşananları şöyle anlattı:

‘HDP ÖNÜNE GİDERSEN SANA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ’

"Polis evi kuşattıktan sonra bize 'teslim olun' diye anons ediyordu. Ben de başımdaki beyaz örtüyü camdan salladım. Daha sonra biz çıplak ayaklarla ellerimiz başımızın üzerine koyarak dışarı çıktık. Evi saatlerce arama yaptıktan sonra bizi evin içerisine aldılar. Bize, ‘Evde PKK’liler olduğuna yönelik ihbar aldıklarını’ söylediler. Ben de bunun yalan olduğunu söyledim. Çocuklarımızın neden PKK saflarında olduğunu sordular. Ben de çocuklarımın kendi kararları olduğunu söyledim. Bana daha sonra Diyarbakır HDP İl binası önünde oturan ailelerden bahsetmeye başladılar. ‘HDP önündeki aileleri görüyor musun? Bak onlar çocuklarına kavuşuyor. Bu devlet herkese kucak açıyor. Diyarbakır HDP İl binası önüne gidersen biz sana her türlü desteği veririz. Çocuğunu getirmek için ikna etmeye çalış' dediler. Ben de böyle bir şey yapmayacağımı söyledim."

'BİZDEN SONRA BAŞKA EVLERE DE GİTMİŞLERDİ, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Yaklaşık 2 ay önce Ağrı’dan gelen 3 kişilik bir ekibin de Diyarbakır HDP İl binası önüne gitmeleri için ikna etmeye çalıştıklarını anlatan Seferoğlu, "Gelen ekip bana ‘Git oradaki ailelere katıl bütün masraflarını biz karşılayacağız. Orada bulunan aileler tek tek çocuğuna kavuşuyor. Sen de gidersen biz senin çocuğuna kavuşman için yardım ederiz' dediler.  Ben o zaman da asla böyle bir şey yapmayacağımı, çocuğumun kendi kararı olduğunu söyledim. Bizim evden sonra çok sayıda eve de gitmişlerdi. Bütün aileleri ikna etmeye çalışıyorlardı. Bizim şu an can güvenliğimiz yok" dedi.

Öne Çıkanlar