Igêdat Aşireti’nden Deyr-i Zor’dan için çağrı

Igêdat Aşireti’nden Deyr-i Zor’dan için çağrı
Dêrazor’da kendilerine yönelik yapılan suikastlar ile gündeme gelen Igêdat aşireti, İran ve Suriye Hükümet güçlerinin Dêrazor’dan çıkartılmasını istedi.

Deyr-i Zor’da yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere Igêdat aşiretine bağlı Bakir kabilesinin çağrısı üzerine, aşiretin şeyhleri ve kanaat önderleri Dêrazor’da bir araya geldi.

Beyda köyünde gerçekleşen toplantıya 3 bine yakın İgêdat aşireti ileri geleni, Deyr-i Zor Sivil Meclisi Eş Başkanı Xesan Yûsif, QSD ve Uluslararası Koalisyonu temsilen heyetler de katıldı.

Toplantının ardından Bakir aşireti adına yapılan açıklamada, bölge ve ülke genelinde yaşanan çatışmalar nedeni ile tehlikeli bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, zor yaşam koşulları zor yaşam koşullarıyla, bölge ihtiyaçlarını karşılayamayan hizmet çalışmalarının, sağlık, eğitim, tarım ve güvenlik alanlarında gerilemeler yaşadığını belirtildi.

Bakir aşireti sözcüsü Ebu Hasan El Enberi taleplerini şöyle sıraladı:

  • Suriye krizi, özgür ve birleşik bir Suriye temelinde siyasi yöntemlerle çözülmelidir.
  • Bölgenin güven ve huzuru için Askeri Meclise, sürecin gerektirdiği maddi ve manevi desteği sunması için çağrı yapıyoruz.
  • Bölgemiz sakinlerinin göç etmek zorunda kaldığı 7 köyden rejimin ve İranlı milislerin çıkarılmasını istiyoruz.
  • Güvenlik sorununun çözülmesi için ivedi bir şekilde çalışma başlatılmalı, kanaat önderleri ve şeyhler ile bu süreçte katledilenlere ilişkin soruşturmaların açılmasını talep ediyoruz.
  • Bölgeden başlıca sorumlu oldukları için Uluslararası Koalisyonu bu taleplerimizi yerine getirmeye, bölgede barış ve huzuru sağlamaya çağırıyoruz.

 

Öne Çıkanlar