İETT, eylem yapan otobüsleri bağladı

İETT, eylem yapan otobüsleri bağladı
Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası, İstanbul'da iş bırakma eylemine katılan özel halk otobüslerinin İETT tarafından bağlanarak cezalandırıldığını açıklandı.

HABER MERKEZİ - Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikasına bağlı Erguvan Otobüs İşletmecileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları ücretlerin maliyetlerini karşılamadığını belirterek  geçen cuma günü kontak kapatmışlardı. Yarım günlük iş bırakma eylemine katılan özel halk otobüslerinin İETT tarafından cezalandırıldığı iddia ediliyor.

İddiayı, İstanbul Ulaşım A.Ş Genel Merkezi önünde çok sayıda sendika üyesi işverenle birlikte yaptığı basın açıklamasıyle dile getiren Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel  Başkanı Kemal Çetin, "Bugün çalışan araçlarımızı tekrar muayene adı altında çağırarak bağladılar. Şu an çalışmayan 300’e yakın araç var. Toplantı yaptık inşallah sorun çözülür" dedi.

İLGİLİ HABER: İETT'DE EMEKLİ ŞOFÖRLER GÖREVE ÇAĞRILDI İDDİASI

İETT’den emekli şoförlerin seferlere çıkartıldığı iddialarını da doğrulayan Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel  Başkanı Kemal Çetin, belediye başkanlığı ve ilgili mercilerin bugün ve yarın konuyla ilgili yardımcı olmak için çalışma yapacaklarını söyledi:

'EMEKLİ ŞOFÖRLERE VERDİKLERİ ÜCRETİ BİZE VERSELERDİ'

"İETT emekli şoförlere de iş verdi, bu da yasal değil. Toplu taşımada emekli şoförleri çalıştırmak bence doğru değil. Madem İETT’nin  böyle bir parası vardı bizlere verseydi. şoförlerimizin maaşlarını ödemiş olurduk. Yeni muayeneden çıkmış aracı tekrar muayeneye çağırmış ve bugün iş vermiyor.

'ÇÖZÜM OLMAZSA İŞ DURDURACAĞIZ'

Çözüme ulaşmadığı taktirde bizimde tek yapacağımız şey var;  araçlarımızı çekip, araçlarımızı durduracağız. Yapacak da başka bir şey yok. Siz 28-30 bin lira alıp da  50-55 bin TL olan bir gideri bir iş adamı olarak yürütebilmek mümkün değil. Çoğu arkadaşımız şoför maaşlarını ödeyemedi."

(DHA)

Öne Çıkanlar