İddia: Kürt Ahmet’in yeğeni Şahin Turgut polisten dayak yedi

İddia: Kürt Ahmet’in yeğeni Şahin Turgut polisten dayak yedi
'Kürt Ahmet' olarak bilinen Ahmet Turgut'un yeğeni Şahin Turgut'un bir restoranda polis tarafından darp edildiği iddia edildi.

'Kürt Ahmet' olarak bilinen Ahmet Turgut'un yeğeni Şahin Turgut polisler tarafından darp edildiğini ileri sürerek Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Turgut suç duyurusunda, arkadaşlarıyla yemek yediği restorana gelen yaklaşık 15-20 polis tarafından "Sana buralarda gezmeyeceksin demedik mi?" denilerek, kameranın bulunmadığı mutfak bölümüne götürüldüğünü, burada plastik kelepçe ile arkadan kelepçelenerek darp edildiğini ifade etti. 

Turgut suç duyurusunda, kendisine darp edenlerden birinin baş komiser olduğunu söyle yerek burnunun kırıldığını belirtti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

T24'den Asuman Aranca'nın haberine göre; Ankara Çankaya’daki bir restoranda polisler tarafından darp edildiğini öne süren Şahin Turgut, avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçede yer alan iddiaya göre olay, 30 Mart Çarşamba akşamı saat 17.30 ile 19.00 arasında yaşandı. İddiaya göre Turgut’un, beraberindeki 3 kişi ile yemek yediği restorana gelen 15-20 kadar polis, doğrudan bu masaya yöneldi. Polisler arasında bulunan bir baş komiser, burada Turgut’a "Sana buralarda gezmeyeceksin demedik mi? Kalkıp gideceksin, size burada hayat yok, bunu öğreneceksin" dedi. Turgut’un kimseye rahatsızlık vermediklerini, sadece yemek yediklerini söylemesi üzerine polisler, önce "GBT yapacağız" diyerek masadaki diğer kişilerin kimliklerini topladı. Ardından da başkomiserin talimatıyla Turgut’u üst katta bulunan ve kameraların görmediği mutfağa götürdü.

YÜZÜNE TELSİZLE VURULDU

Dilekçedeki iddiaya göre, polislerin bir kısmı restoran içinde kalırken, 4-5 kadar polis de mutfak bölümüne geçti. Turgut burada plastik kelepçeyle arkadan kelepçelendi. Başkomiser olduğu belirtilen polis, elinde bulunan telsizle Turgut’un yüzüne vurdu. Daha sonra mutfakta bulunan diğer polisler de Turgut’u darp etti. Mutfaktan gelen bağrışma sesleri üzerine Turgut’un restoranda bulunan arkadaşları içeri girmek istese de mutfak dışında kalan polisler buna engel oldu. Bir süre darp edilen Turgut daha sonra bırakıldı. Olayın ardından hastaneye giden Turgut’a 7 günlük geçici rapor verildi. Ancak ödem nedeniyle burnundaki hasarın boyutu tespit edilemedi.

ORGANİZE ŞUBE’DE DARP İDDİASI

Turgut olayla ilgili önce kendi el yazısıyla bir suç duyurusunda bulundu. Ardından da avukatı aracılığıyla savcılığa tekrar başvuruda bulundu. Edinilen bilgiye göre Turgut’un dilekçesinde, daha önce de bir başka restoranda eşi ve arkadaşlarıyla birlikte otururken restorandan çıkması için polislerce uyarıldığı, kardeşi ve yakın çevresine telefonla arattırılarak mekânı terk etmesinin istendiği anlatıldı. Eşinin isteği üzerine Turgut’un "tatsızlık çıkmaması için" bu restorandan ayrıldığı kaydedilen dilekçede ayrıca, 6 ay kadar önce "gelsin bir çay içsin" denilerek davet edildiği Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde yine aynı başkomiser tarafından darp edildiği de iddia edildi. Turgut’un, kendisini darp eden kişilerin polis olması nedeniyle, soruşturmada Jandarma’nın görev almasını talep ettiği de öğrenildi.

MAĞDUR SIFATIYLA İFADE VERDİ

Suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Turgut’un, soruşturma kapsamında geçen Cuma günü mağdur sıfatıyla ifade verdiği, daha sonra da darp sırasında oluşan kırık nedeniyle burun ameliyatı olduğu öğrenildi. Öte yandan savcılığın da olaya karışan polislerin tespiti için, restorandaki kamera görüntülerinin getirilmesini isteyeceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar