İddia | İsmail Saymaz: Erdoğan ilk kez cemevi ziyaret edecek

İddia | İsmail Saymaz: Erdoğan ilk kez cemevi ziyaret edecek
Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da bir cemevini ziyaret edeceğini, Muharrem iftarında Alevi dedeleri ve akademisyenlerle bir araya geleceğini yazdı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, pazartesi günü Ankara'da bir cemevini ziyaret edeceğini iddia etti.

Erdoğan'ın Alevi dedeleri ve akademisyenlerle bir araya geleceğini yazan Saymaz, Erdoğan'ın, Hz. Hüseyin ve ailesinin katledilişi nedeniyle matem orucu tutan Alevilerle iftar yapacağını aktardı. Saymaz yasızında, "İftar gerçekleştiği takdirde bu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir cemevini ilk ziyareti olacak" ifadelerini kullandı.

Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, belli Alevi dedeleri ve bazı Bektaşi babaları ile akademisyenler aranarak, Ankara'ya davet edildi. Başkentte bir cemevinde iftar programı düzenleneceği ifade edildi.

Aranılan din adamlarına başkentte bir cemevinde iftar programı yapılacağı belirtildi. Ancak iftarın hangi cemevinde yapılacağı açıklanmadı. Ankara dışından gelecek olan dede ve babaların ulaşım ve konaklama masraflarının valilikler tarafından karşılanacağı kaydedildi.

halktv.com.tr'nin ulaştığı bir dede daveti kabul ettiğini, pazartesi günü bulunduğu şehirden Ankara'ya gideceğini vurguladı. halktv.com.tr'nin edindiği bilgiye göre, aranılan Alevi din adamlarının dikkate değer bir bölümü katılmayı reddetti. Bu arada, halktv.com.tr'nin ulaştığı İletişim Başkanlığı kaynakları, bu ziyarete ilişkin 'elimizde böyle bir bilgi yok' dedi. İftar gerçekleştiği takdirde bu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir cemevini ilk ziyareti olacak."

Öne Çıkanlar