İddia: IŞİD, Bush’a suikast planladı

İddia: IŞİD, Bush’a suikast planladı
Forbes dergisi, IŞİD'in ABD’nin eski Başkanı George W. Bush’a geçtiğimiz sene suikast planladığını yazdı.

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, ABD'de olduğu iddia edilen bir IŞİD'linin ABD’nin eski Başkanı George W. Bush'u öldürmeyi planladığını ve geçtiğimiz sene kasım ayında Bush’un Dallas’taki evine giderek keşif yaptığını yazdı.

Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Ohio eyaletinde başvurduğu bir arama emrine dayandırılan haberde, bir IŞİD'linin Meksika sınırından ABD’ye sokmayı planladığı başka IŞİD'lilerle birlikte söz konusu suikastı gerçekleştirmeyi planladığı aktarıldı. FBI'ın suikast planını iki gizli muhbirin çalışmaları ve IŞİD'lilerin WhatsApp konuşmalarını ulaşarak ortaya çıkardığı ifade edildi. Söz konusu IŞİD'lilerin Ohio eyaletinde yer alan Columbus kentinde ikamet ettiği belirtildi.

MUHBİRLER YARDIM TEKLİF ETTİ

Söz konusu IŞİD'linin 2020’den bu yana ABD’de olduğu ve sığınma başvurusu bulunduğu aktarıldı. Muhbirlerden birinin IŞİD'liye sahte göçmenlik ve kimlik belgeleri alması için yardım teklif ettiği, diğerinin ise ailesini ülkeye kaçak yollarla getirmek için binlerce dolar ödemeye hazır biri olarak kendini tanıttığı aktarıldı.

IRAK SAVAŞINDA ABD'YE YARDIM EDEN IRAKLI BİR GENERAL DE LİSTEDE

Haberde, IŞİD'linin, savaş sırasında ABD’ye yardım eden ve ABD'de yeni bir kimlikle yaşadığına inandığı eski bir Iraklı generali de bulup öldürmek istediği ifade edildi. IŞİD'linin Bush’u, çok sayıda Iraklıyı öldürdüğü ve 2003’te Bush’un emri ile ABD’nin Irak’ı işgal ederek parçaladığı gerekçesiyle bu suikastı planladığı ifade edildi. ABD istihbaratının IŞİD'in dağılmasına ve zayıflamasına rağmen hala yakından takip ettiğine dikkat çekildi.

Haberde, FBI'ın üst düzey şifreleme kullanan sosyal medya ve mesajlaşma platformlarını muhbirler sayesinde söz konusu güvenlik önlemlerini nasıl atlattıklarına dikkat çekildi. IŞİD üyesinin, Irak’ın devrik Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in pilotu tarafından yönetilen ve "Gök Gürültüsü" anlamına gelen "Al-Raed" adlı bir birliğin parçası olduğunu iddia ettiği aktarılan haberde, grubun yaklaşık yedi üyesinin Bush'u öldürmek için ABD'ye gönderileceği ve ABD’de bulunan IŞİD' üyesinin görevinin Bush'un konutlarını ve ofislerini bulup gözetlemek ve suikastta kullanılacak ateşli silahlar ve araçları temin etmek olduğu ifade edildi.

Suikastın bir numaralı planlayıcısı olan IŞİD üyesinin çeşitli ülkelerde bulunan 4 Irak uyruklu erkeği ABD'ye sokmayı planladığı aktarıldı. Haberde, FBI, Bush’a suikast planının içinde yer alan kişileri mevcut Irak hükümetiyle aynı fikirde olmayan ve siyasi sürgünde bulunan eski Baas Partisi üyeleri olarak nitelendirdi. Haberde, söz konusu üyenin herhangi bir suçlamada bulunulmadığı ve tutuklanıp tutuklanmadığının belli olmadığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar