İddia: Coronavirus'e ilk yakalanan 'sıfırıncı hasta' tespit edildi

İddia: Coronavirus'e ilk yakalanan 'sıfırıncı hasta' tespit edildi
Araştırmacılar 'sıfırıncı hasta' olarak tabir edilen kişiyi tespit ettiklerini açıkladı.

Bilim insanları, Coronavirus'e yakalanan ilk kişi olabilecek "sıfırıncı hastayı" tespit ettiklerini açıkladı.

Keşfi, Covid'in kökenine ilişkin bağımsız bir soruşturma yürütüren dedektif ekibi DRASTIC ile birlikte çalışan bir veri bilimcisi olan Gilles Demaneuf yaptı.

Demaneuf, İngiltere'de yayın yapan Mirror gazeteine "Resmi olarak açıklanan ilk vakadan yaklaşık bir ay önce, erken bir şüpheli vakanın tam adını, yaşını ve adresini tespit edebildik." dedi. Demaneuf ayrıca, "Bu adres 2 numaralı metro hattının hemen yanında ve diğer erken vakaların bazılarını tedavi eden Halk Kurtuluş Ordusu hastanesinden de uzak değil." bilgisini verdi.

Söz konusu cadde, Wuhan'ın merkezi test laboratuvarlarına ve virüsün şehrin 11 milyon nüfusu arasında yayılmasında çok önemli bir rol oynadığı düşünülen metro ağına da oldukça yakın.

61 yaşındaki kadının Kasım ayında Covid benzeri semptomlarla hastalandığı ve Wuhan'daki yakındaki Rongjun Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Çin şimdiye kadar 8 Aralık'ı "en erken başlangıçlı vaka" tarihi olarak Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) vermşiti.

Araştırmacıların "sıfırıncı hastayı" Çinli yetkililerin yaptığı bir hata sonrası bulabildiği kaydedildi. İddiaya göre, hastanın Zhuodaoquan Caddesi'nde yaşadığını gösteren bir Çin tıp dergisine yanlışlıkla ekran görüntüsü gönderildi.

Ancak söz konusu iddia Çin tarafından kabul edilmedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar