İddia | 'Bazı hâkim ve savcılar, AKP’den milletvekili adayı olmaya hazırlanıyor'

İddia | 'Bazı hâkim ve savcılar, AKP’den milletvekili adayı olmaya hazırlanıyor'
Hem Yargıtay’daki hem de birinci derece mahkemelerdeki hakimler ve bazı savcılar AKP’den milletvekili adayı olmaya hazırlandığı iddia edildi.

İki kıdemli Yargıtay üyesi Bazı hakım ve savcıların AKP'den adaylı için mücadele ettiğini iddia etti. Yargıtay'daki kaynaklar, daylık düşünen bazı yargı üyelerinin yakın çevrelerine "Hiç olmadığı kadar başvuru olacak, bu nedenle mücadele erken başladı" sözleri kullanıldığı söylendi.

Diken’den Altan Sancar'ın haberine göre, milletvekili aday adayı hâkim ve savcıların göreve dönüşlerinin mümkün olmaması nedeniyle vekillik isteyen bazı hâkim ve savcılar AKP’li yöneticilerden ‘seçilecek yerden adaylık garantisi’ istiyor.

Adaylık tartışmalarının yargı kulislerinde geçmişte de olduğunu belirten kaynaklara göre, ‘listeye girme telaşı’ ilk defa bu denli erken başladı. İddiaya göre adaylık düşünen bazı yargı üyelerinin yakın çevrelerine "Hiç olmadığı kadar başvuru olacak, bu nedenle mücadele erken başladı" sözleri kullanıldığı söylendi.

AKP’li bir yönetici iddialara ilişkin konu olan habere yaptığı yorumda, "Seçim yarışına katılmak herkesin anayasal hakkı. Bize aday olma isteğini ileten çok sayıda bürokrat oluyor, fakat kimseye garanti verecek değiliz. Listelerimizi partimiz ve liderimiz belirler, seçmenimiz de karar verir." dedi.

Öne Çıkanlar