İmamoğlu'na HDP'yi ziyaret ve 'türbeye saygısızlık' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı

İmamoğlu'na HDP'yi ziyaret ve 'türbeye saygısızlık' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, bir mülkiye müfettişi görevlendirerek İBB Başkanı İmamoğlu'nun ifade vermesini istedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçen yıl İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde gerçekleşen anma törenine katılmıştı. Gülbahar Hatun Türbesi’ni ziyaret eden İmamoğlu'nun bahçede yürürken ellerini arkasından bağladığı bir fotoğraf, soruşturma konusu oldu. İçişleri Bakanlığı, 'elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı' suçlamasıyla İmamoğlu hakkında ön inceleme başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, bir mülkiye müfettişi görevlendirerek İmamoğlu'nun ifade vermesini istedi.

İFADESİ İSTENDİ

Mülkiye müfettişinin ifade talebinde, 2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası ile ilgili ifadenizi istiyoruz" ibaresi yer aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı bu incelemenin, soruşturma öncesi ön inceleme niteliği taşıdığı belirtildi. 

'HDP'Lİ BAŞKANLARI ZİYARET EDEREK SUÇLUYU ÖVME' SUÇLAMASI

Soruşturmaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı, İmamoğlu'nun HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek 'suçluyu övdüğü' iddiasıyla soruşturma başlatıldığını söyledi. 

Çataklı'nın açıklaması şöyle oldu:

''İmamoğlu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu. İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, Sayın İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili. Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. Dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar