İBB Meclisi 2020 faaliyet raporu, 10 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi

İBB Meclisi 2020 faaliyet raporu, 10 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi
Pandemi önlemleri nedeniyle ertelendiği için nisan ve mayıs ayları oturumları birleştirilerek gerçekleştirilen İBB Meclisi'nin üçüncü birleşiminde 2020 Yılının Faaliyet Raporu kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, 2020 Yılı faaliyet Raporu, yaklaşık 10 saat süren toplantıda 121 kabul, 164 ret oyuna rağmen, ret oyunda 4’te 3 çoğunluk sağlanamadığı için kabul edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu teşekkür konuşması yaparak "Olumlu olumsuz her sözün başımızın üstünde yeri var. Eksikten, yanlıştan ve bu kente ihanetten Allah bizi korusun" dedi.

Pandemi önlemleri nedeniyle ertelendiği için nisan ve mayıs ayları oturumları birleştirilerek gerçekleştirilen İBB Meclisi'nin üçüncü birleşiminde 2020 Yılının Faaliyet Raporu görüşüldü.

Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 14.30'da başlayan oturum 00.00 sıralarında sona ererek yaklaşık 10 saatte tamamlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB 2020 Yılı Faaliyet Raporu'nu sunmasının ardından siyasi parti grupları adına konuşmalar yapıldı.

İMAMOĞLU: HER SÖZÜN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Oylamanın ardından kürsüye gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu teşekkür konuşması yaptı. İmamoğlu, "Faaliyet raporları hepinize dağıtıldı. Elbette eksikleri vardır. Daha iyisinin yapılması konusundaki görüşlere katılmaktayız. Kararlılığımızın başarıyı getireceğine inanıyoruz. Değişmesi gereken şeyler bunlar. Bunlar gelir geçer. Olumlu olumsuz her sözün başımızın üstünde yeri var. 5 yıl gelip geçecek, hangisi geçmedi ki? Ben geçmişe çok kıymet veririm. Adaylığım açıklandığı Bedrettin Dalan'dan Kadir Topbaş'a kadar herkesten randevu alıp gittim. İnşallah 16 milyon insanımıza layık bir yönetim oluruz. Eksikten, yanlıştan ve bu kente ihanetten Allah bizi korusun. Bu şehri ihaneti Allah bu kente hiç yaşatmasın" dedi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, rapor üzerinde görüşlerini açıklarken "Bu ülkenin kurtuluş reçetesi Atatürk" dedi. Özkan, "Aslında, tarihi feslilerden öğrenmek yerine Nutuk okumuş ve idrak etmiş olsalardı mevcut iktidarın temsilcileri, inanın bugün bambaşka bir Türkiye olurduk. Mesela yerli çiftçi dururken yabancı çiftçiyi zengin yapmazdık. Mesela aşı için el açıp kimseye yalvarmaz, dün 'Güvenmiyorum' dediğimiz aşıyı bugün müjde diye sunmaya da kalkmazdık. Mesela ülke tarihine bu kadar yabancı hocalar ya da müftüler olmazdı. Gerçek tarihi bilselerdi ülke değerlerine sahip çıkar, Evlad-ı Fatihan’ın da ne olduğunu bilirlerdi mesela" diye konuştu.

M.TEVFİK GÖKSU: BAŞKANLA TELEVİZYONA BİRLİKTE ÇIKALIM

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ise faaliyet raporunu eleştirirken, "Acaba dedim, İBB 2020 Yılı Faaliyet Raporu'nu hazırlayanlar ‘meclise ayrı rapor, başkana ayrı rapor mu verdiler’ diye tereddüt yaşadım. Çünkü bize verilen faaliyet raporuyla, İBB Başkanı'nın okuduğu rapor arasında çok fazla ilişki göremedim. Ben biliyorum ki, yarın bir gün başkan mutlaka yandaş bir kanala çıkarak bana cevap verecek. Ben sayın başkana buradan bir çağrıda bulunuyorum, hangi televizyon kanalına çıkıyorsa beraber çıkalım, hangi gazeteye konuşuyorsan gel beraber konuşalım, gel İstanbul’u beraber konuşalım" dedi. Göksu, konuşmasını faaliyet raporuna "Hayır" diyeceklerini belirterek bitirdi.

DOĞAN SUBAŞI: BAŞKAN ŞAPKAMDAN TAVŞAN ÇIKARACAĞIM DEMİYOR

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı ise "Başkan 'Benim şapkamda tavşan var, çıkartacağım İstanbul’un sorunları çözülecek' demiyor. Diyor ki 'Bir araya gelelim ortak akılla çözelim bu sorunları' diyor. Biz bilmiyor muyduk 'Taksim'e gidelim, şurayı böyle yapalım, böyle yapalım' demeyi. Biz ne yaptık? Yarışmalar açtık, vatandaşımızın düşüncesini alalım diye. Kimse kimseden akıllı değil. Biz ortak akla önem veriyoruz" dedi.

Subaşı, Kurbağalıdere ıslahı, tehlike saçan Unkapanı Kavşağı Köprüsü'ndeki yıkım ve yenileme çalışmalarını, yeni açılan Haliç Tramvayı'nı, su baskınlarına karşı Üsküdar Meydanı, Eminönü, Kadıköy, Kartal'da tamamlanan altyapı çalışmalarını anlattı.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından yapılan oylamada, 121'e karşı 164 red oyu kullanıldı. Ancak, İBB 2020 Faaliyet raporu, reddedilmesi için gerekli olan 4'te 3 çoğunluk sağlanamadığı için kabul edildi.

Öne Çıkanlar