İBB, 'Kenter Tiyatrosu'nu alıyoruz' dedi AKP'li üyeler önce onaylayıp sonra itiraz etti

İBB, 'Kenter Tiyatrosu'nu alıyoruz' dedi AKP'li üyeler önce onaylayıp sonra itiraz etti
Uzun süre komisyonda görüşülerek Belediye Meclisi'ne sunulan teklif komisyona geri gönderildi.

AKP'li Belediye Meclis'i üyeleri komisyonda onayladıkları Kenter Tiyatrosu'nun satın alınarak Şehir Tiyatroları'na dahil edilmesi kararını Genel Kurul'da reddetti.

İstanbul büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter'in cenaze töreninde yaptığı konuşmada "Bu güzel toprakların ruhunu yansıtan bir insandan bahsediyoruz. Hayatını tiyatroya adamış, sanata adamış, bu ülkeye adamış bir insandan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu güzel tiyatronun varlığını bize emanet etmiş birinden bahsediyoruz. Ailesiyle başlatmış olduğumuz sürecin sağlığına yetişmesini çok arzu ederdik. Ama en hızlı şekliyle, yine alkışlarınızın dinmeyeceği bir salonu İstanbul şehrine hızlıca hediye etmek istiyoruz" demişti.

Yıldız Kenter ve kardeşi Müşfik Kenter tarafından 1968’de kurulan Kenter Tiyatrosu’nu Şehir Tiyatroları bünyesine katmak için İBB Meclisi’ne gelen teklifte taşınmazın satın alınması talep edildi. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre AKP’li meclis üyeleri teklifin görüşüldüğü komisyonda satın alma işlemini uygun gördü ancak teklif İBB Meclisi’ne gelince geri çekilmesini istedi.

'İNTİKAMCI DAVRANIŞ YÜZÜNDEN GERİ ÇEKİLDİ'

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı teklifin son anda geri çekilmesine tepki göstererek "Bu tam olarak bir intikam hareketidir. Bugün tartışmalar nedeniyle AKP’nin intikamcı davranışı yüzünden komisyona geri çekiliyor. Uzun süre konuşulmuş, tartışılmış sonuca bağlanmış. Bunların hiçbir önemi yok. AKP için İstanbul’un önceliği diye bir şey yok, onların siyasetinin önceliği var" dedi.

AKP’li Meclis üyesi Muhammed Kaynar da Yıldız Kenter ismiyle ilgili bir sorun olmadığını satın alınması talep edilen taşınmazla ilgili bazı teknik sıkıntılar olduğunu söyledi. Teklif ilgili komisyona iade edildi.

Öne Çıkanlar