İBB’den dar gelirliler için ucuz ve sağlıklı yemek verecek Kent Lokantaları

İBB’den dar gelirliler için ucuz ve sağlıklı yemek verecek Kent Lokantaları
İlki Çapa'da açılacak kent lokantaları, başta öğrenciler ve dar gelirli çalışanlar olmak üzere İstanbul halkına uygun fiyata, sağlıklı yemek sağlayacak.

İstanbul halkına sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı yemekler sunmayı hedefleyen Kent Lokantalarının ilki açılıyor. Halka sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı öğünler sunacak ilk kent Lokantası, 17 Haziran’da Çapa’da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılacak.

Başta öğrenciler ve çalışanlar olmak üzere dar gelirliler için hayata geçirilen lokantalar, kısa sürede İstanbul geneline yaygınlaştırılacak.

Kent lokantaları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden biriydi.

ÇALIŞANLARIN TAMAMI KADIN 

Çapa Kent Lokantası’nda görev alacak 10 kişilik kadronun tamamı kadınlardan oluşacak. Her gün, İBB Lojistik Destek Merkezi’nin mutfaklarında hazırlanan dört çeşit yemek verilecek.12.00 ile 20.00 saatleri arasında hizmete verecek Çapa Kent Lokantası’nda günde 500 kişi yemek yiyebilecek.

Kent Lokantalarının ikincisi ise Bağcılar’da açılacak. Açılışa hazır hale gelen Bağcılar Kent Lokantası, kısa bir süre sonra Bağcılar Meydanı’nda hizmet vermeye başlayacak. İBB, İstanbul’a yeni kent lokantaları kazandırmak için hazırlıklarını da sürdürüyor.

Öne Çıkanlar