Sıla'nın babası konuştu: Sıla neden, nasıl öldürüldü?

Sıla'nın babası konuştu: Sıla neden, nasıl öldürüldü?
Giresun’da 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün babası Bekir Şentürk ve mahalle muhtarı İsmail Yüksel konuştu.

Giresun'da ailesi tarafından nişanlandırılan Sıla Şentürk’ü (16) bıçakla boğazını keserek öldüren Hüseyin Can Gökçek (21), havalimanında yakalandı.

16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün babası Bekir Şentürk ve mahalle muhtarı İsmail Yüksel, Sılanın nasıl ve neden öldürüldüğünü anlattı. Baba Bekir Şentürk, zorla nişanlama gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını dile getirirken, muhtar Yüksel de, "Zamanla vazgeçer diye kızı eve gelmeye ikna etmek için ‘Tamam arkandayız’ demişler. Kız hakikaten de sonra vazgeçti. Ama bu sefer de oğlan rahat bırakmadı" şeklinde konuştu.

Diken'den Ayşegül Kasap'ın haberine göre; Baba Şentürk, "Olayın detaylarına muhtar hâkim, biliyor. Ne anlattıysa doğru. Ben yolda olduğum için konuşamıyorum şu anda" diyerek yolda olduğu için sorularımıza uzun uzun yanıt veremediğini belirtti.

Muhtar Yüksel ise şu şekilde konuştu:

"Bir sene önce sosyal medya üzerinden tanıştılar. Sonra Hüseyin Can Gökçek’le Ankara’ya kaçtılar. Ailesi önce Gökçek’in ailesini buldu. Gökçek’in ailesi de çocukları bulup haber verdi. Sıla Şentürk’ü Giresun’a geri getirdi.

Nişanlandığı haberleri yanlış bir bilgi. Öyle bir şey yok. Aralarında anlaşmışlar. Söz gibi yani. Bunu da kızı getirebilmek için yaptılar. Ailesi Sıla’yı eve getirmeye ikna etmek için bu yola başvurdu. Zorla ailesinin vermesi gibi bir şey yok. Ailesi hiçbir zaman istemedi. Zamanla vazgeçer diye kızı eve gelmeye ikna etmek için ‘Tamam arkandayız’ demişler. Kız hakikaten de sonra vazgeçti. Ama bu sefer de oğlan rahat bırakmadı. Sürekli arayıp tehdit etmiş. Cenaze evinde halası da sürekli telefonla tehdit aldıklarını söylüyordu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar