Hülya Avşar, Emine Erdoğan’ın fotoğrafını çekti

Hülya Avşar, Emine Erdoğan’ın fotoğrafını çekti
Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılarla iftar programında bir araya geldi. Hülya Avşar fotoğraf çekti Emine Erdoğan poz verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı'nda ünlü isimlerle düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Programda yaptığı konuşmada sanatın toplum için öneminin altını çizen Erdoğan, "Verdiğimiz desteklerle daima sanatçılarımızın daima yanındayız." ifadelerini kullandı. Davete Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Alişan, Hülya Avşar, Coşkun Sabah, Yavuz Bingöl ve Demet Akalın gibi ünlü isimler yer aldı. Hülya Avşar, fotoğrafçılığa özenen Hülya Avşar, poz veren Emine Erdoğan ile Bülent Ersoy'un fotoğrafını çekti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Medeniyet dediğimiz ve tarifi bile kolay olmayan kavramın en önemli unsurlarından biri de kültür sanattır" diyen Erdoğan, " Gelişme yolunda ilerleyen toplumları birbirlerinden ayıran, özgün yönlerini en iyi şekilde ortaya koyan fark mimariden müziğe geniş bir yelpazeye yayılan kültür sanat ürünleridir. Dolayısıyla kültür insanları ve sanatçılar, toplumların kendi renklerini oluşturabilmeleri ve onun da ötesinde bunu tüm dünyaya yansıtabilmelerini sağlayan medeniyet lokomotifleridir. Teknoloji alanındaki gelişmeler herhangi bir renk vermeden insanlığın ortak malı olmakla birlikte kültür ve sanat ürünleri değdikleri her yere kendi özgün mesajlarını taşırlar. Medeniyet mi insanı biçimlendirir? İnsan mı medeniyeti oluşturur? sorusu insan ortak paydası üzerinde şekillenerek aslında kendi cevabını veriyor" dedi.

‘SANATÇI TOPLUMUN AYNASIDIR’

Erdoğan, "Sanatçılarımız icra ettikleri sanat dalının ötesinde işte böyle büyük bir misyonun işte böyle önemli bir sorumluluğun sahibidirler. Esasen sanatçı toplumun aynasıdır. Toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir, yönlendirir. Türkiye bir dönemine damga vuran geçmişiyle bağlarını tümüyle kopartma anlayışının en büyük bedellerinden birini kültür ve sanat alanında ödemiştir. Közün üzerine ne kadar toprak atarsanız atın, maya sağlamsa içten içe yanmayı sürdürür. Milletimiz de sanatına, sanatçısına kültür ürünlerine sahip çıkarak kendi tarzını, kendi sentezini oluşturarak bu yıkıcı ve kurak dönemi aşmasını bilmiştir. Bu vesileyle müzik başta olmak üzere sanatın her alanında verdikleri eserlerle duayen sıfatını hak eden tüm sanatçılarımızı tazimle, rahmetle yad ediyoruz. Onlardan aldıkları bayrağı gururla taşıyan sanatçılarımıza başarılar diliyoruz" diye konuştu.

‘VERDİĞİMİZ DESTEKLERLE SANATÇILARIMIZIN DAİMA YANINDAYIZ’

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son olarak Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasını, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açarak ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en hayati görevlerden biri artık sanatçılarımıza düşüyor. Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi sadece taştan, betondan, demirden, camdan, metalden ibaret kalır. Halbuki biz sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyet ihyası peşindeyiz. Bunu da inşallah sizlerle birlikte başaracağız."

BİRÇOK SANATÇI VE OYUNCU KATILDI

İftar programına Kalemkar Semih İrteş, piyanist Güher Pekinel ve Süher Pekinel, İbrahim Tatlıses, akademisyenler Uğur Derman ve Çiçek Derman, bestekar Amir Ateş, ilahi sanatçısı Sami Özer, piyanist-besteci Büşra Kayıkçı, yazar Gülseren Budayıcıoğlu, yönetmen Mesut Uçakan, hattat Hasan Çelebi, fotoğrafçı İzzet Keribar, yazar Gülper Refiğ, YouTuber Merve Özkaynak, rap sanatçısı Resul Aydemir, Karadenizli sanatçı Ekin Uzunlar ile Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı İskender Pala, Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Coşkun Sabah, Demet Akalın, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Umut Akyürek, Müşerref Akay, Yonca Evcimik, Ahmet Selçuk İlkan, Tamer Karadağlı, Metin Şentürk, Gamze Özçelik, Şafak Sezer, Alişan Tektaş ve Şükriye Tutkun başta olmak üzere çok sayıda sanatçı katıldı.

Öne Çıkanlar