Hulusi Akar Libya'ya gitti

Hulusi Akar Libya'ya gitti
Bakan Akar, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad ile görüştü. Trablus'ta Necla Manguş ile görüşen Bakan Çavuşoğlu ise, 'Libya'nın bütünlüğüne önem veriyoruz' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Libya'nın başkenti Trablus'a gitti. Akar, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı taşıyan uçak Trablus'taki Mitiga Havalimanı'na indi. Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz tarafından karşılanan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler'le beraber Libya Görev Grubu Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Akar'ı burada Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad, Batı Bölge Komutanı Tümgeneral Usame Cuveyli ve Trablus Bölge Komutanı Tümgenarl Abdülbaki Mervan karşıladı. Bakan Akar, burada Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad ile görüştü.

ÇAVUŞOĞLU: LİBYA'NIN BÜTÜNLÜĞÜNE ÖNEM VERİYORUZ

Akar ile birlikte Lilbya'ya giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trablus’taki mevkidaşı Necla Manguş ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Libya temasları sırasında Başbakan Abdulhamid Dibeybe ile de görüştü. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeyba ile görüştük. Ülkemizin Milli Birlik Hükümetine desteğini vurguladık. Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'ndeki konuların takibini ele aldık. Şirketlerimiz Libya’ya dönerek ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak.".

Öne Çıkanlar