Hulusi Akar'dan Libya açıklaması: Gizli saklı bir şeyimiz yok

Hulusi Akar'dan Libya açıklaması: Gizli saklı bir şeyimiz yok
Libya'daki ziyaretinde konuşan Akar, BM'nin tanıdığı yönetimle iş birliği yaptıklarını söyledi.

İkili yönetimin sürdüğü Libya’da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, iş birliği yaptıkları Libya yönetiminin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiğini kaydederek ülkedeki varlıklarının meşru olduğunu savundu.

Akar, "Burada yapılan faaliyetler uluslararası hukuk, şeffaflık ve meşruiyet bakımından çok açık, net. Bizim alnımız açık, başımız dik. Gizli saklı bir şeyimiz yok. Libyalı kardeşlerimizle beraber buradaki faaliyetlerimizi sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret eden Akar,  Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Haddad ve Trablus Askeri Bölge Komutanı Tümgeneral Abdulbasit Mervan ile görüştü. 

Türkiye ve Libya arasında yıllardır devam eden dostluk ilişkisi olduğunu söyleyen Akar, "Libyalılar için Türkiye bir vatan, Türkler için de Libya bir vatandır. Dolayısıyla Libya ve Türkiye arasında kıskanılacak düzeydeki kardeşlik ilişkileri bugüne kadar geldi, bundan sonra da artan tempoda devam edecek" diye konuştu.

BM tarafından tanınan meşru hükümetinin daveti ve ikili anlaşmalar kapsamında Libya'ya gelindiğini belirten Akar, "Burada yapılan faaliyetler uluslararası hukuk, şeffaflık ve meşruiyet bakımından çok açık, net. Bizim alnımız açık, başımız dik. Gizli saklı bir şeyimiz yok. Libyalı kardeşlerimizle beraber buradaki faaliyetlerimizi sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Mevcut barış ortamına karşı hala risk, tehdit, tehlikeler var. 'Bitmiş' diye bir şey yok. Darbeci Hafter grubunun son yaptığı töreni herkes gördü. Ayrıca Irini diye yapılan harekatın ne kadar art niyetli olduğunu, yapılan faaliyetin sadece Libya'nın meşru hükümetine karşı olduğunu, diğer taraftan darbeci Hafter grubuna karşı bunun yapılmadığını, onların karadan, havadan silahlanmaya devam ettiğinin görülmesi lazım" dedi.

Öne Çıkanlar