Hulusi Akar'dan 'Makine Kimya Endüstri Kurumu' açıklaması: Özelleştirme yok

Hulusi Akar'dan 'Makine Kimya Endüstri Kurumu' açıklaması: Özelleştirme yok
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akar,  Makine Kimya Endüstri Kurumu’nun anonim şirkete dönüştürülmesi ve Kabil Havalimanı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Akar, Makine Kimya Endüstri Kurumu’nun (MKE) anonim şirketi olmasına yönelik tepkilere verdiği yanıtta, "Özelleştirme yok. Orada çalışanların özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil. Kayıp olmayacak" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akar, "Türkiye'nin Afganistan'a Kabil Havaalanın’da güvenliğin sağlaması amacıyla asker gönderecek mi?" sorusuna, "Afganistan da mevcudiyetimiz zaten var. Şu anda asker gönderme gibi bir durumumuz söz konusu değil" yanıtını verdi.

Akar, Kabil Havalimanı'na ilişkin diğer ülkelerle temaslarını sürdürdüklerini belirterek, "Onlarla birlikte bir arayış içindeyiz. Ve önümüzdeki dönemde bu çalışmalar tamamlandığında nihai olarak açıklamalar  ve gerekli tedbirler alınacak. Bir planlama haline dönüşecek ve bunu uygulamaya koyacağız" açıklamasında bulundu.

Muhalefetin, Makine Kimya Endüstri Kurumu’nun anonim şirketi olmasına yönelik eleştirilerine de yanıt veren Akar, "Özelleştirme  yok. Orada çalışanların özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil. Kayıp olmayacak" dedi.

Yarın ABD ile bir görüşmelerinin olacağını belirten Akar, Karadeniz'deki Rus-İngiliz gerilimine ilişkin de şöyle konuştu:

"Hem Rusya’nın hem de İngiltere’nin yaptığı açıklamalar var. Onları gördük inceledik bakıyoruz. Farklı açıklamalar var. Birbiriyle  uyumlu açıklamalar değil. Bu konunun gerçeği nedir arkadaşlar bakıyor. Çalışmaları sürüyor, takip ediyoruz."

Öne Çıkanlar