Hrant Dink'in şiirini oğlu besteleyip seslendirdi

Hrant Dink'in şiirini oğlu besteleyip seslendirdi
Müzik grubu Getron, ilk albümü 'Yok'u yayınladı. Dink'in bir şiirinden bestelenen 'Penceremin Aptalları'nı, merhum gazetecinin oğlu Arat Dink yorumladı.

Getron grubunun ilk albümü 'Yok', Kalan Müzik etiketiyle tüm dijital müzik platformlarında yayınlandı. Arat Dink, Herman Artuç ve Cansun Küçüktürk’ten oluşan grubun albümünde dokuz şarkı yer alıyor.

Grubun ilk tohumları üç sınıf arkadaşı tarafından, 90’larda, lise yıllarında atıldı. Ermenice’de merkez, odak anlamlarını taşıyan "getron" kelimesinin grubun adı olarak seçilmesinin bir nedeni de üçlünün okudukları Getronagan Ermeni Lisesi.

Duvar'da yer alan habere göre; lise yıllarından bu yana çeşitli vesilelerle birlikte müzik yapan Dink, Artuç ve Küçüktürk, daha sonra şarkılarını albüm olarak yayınlamaya karar vermiş. Hasan Saltık’ın vefatının ardından Nilüfer Saltık'ın yapımcılığında gerçekleşen albümdeki şarkılardan ikisi Ermenice, yedisi ise Türkçe. Şarkılarda özgürlük, aşk, ağıt, ninni, özlem ve umut gibi farklı temalar işleniyor.

SABAHATTİN ALİ VE HRANT DİNK ŞİİRLERİ BESTELENDİ

Grup üyelerinin, "Evde dinlediğimiz şekliyle söylemek istedik" diye tarif ettikleri, bestesi Romanos Melikyan, güftesi Khngo Aper’e (Atabek Kngoyan) ait 'Yes Blbul Em' (Ben Bülbülüm) şarkısı hariç, albümün tamamı özgün bestelerden oluşuyor.

Albümde bulunan 'Rüzgâr' şiiri Sabahattin Ali’ye, 'Penceremin Aptalları' şiiri ise 19 Ocak 2007'de katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e ait. Dink'in şiirini, oğlu Arat Dink besteledi ve albümde yorumladı.

Öne Çıkanlar