HPG’den bilanço, MSB’den operasyon açıklaması

HPG’den bilanço, MSB’den operasyon açıklaması
Metina, Zap, Avaşin-Basyan’daki çatışmalarda şu ana kadar 62 asker ile 7 PKK’li hayatını kaybetti.

HPG, Metina, Zap, Avaşin-Basyan’daki çatışmalarda şu ana kadar 62 asker ile 7 PKK’linin hayatını kaybettiğini duyurdu. MSB ise bölgede tespit edilen mağaralarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

PKK’ye yakın haber kaynaklarında yer alan habare göre, Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah komutanlarından Amed Malazgirt (Fehmi Atalay), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 17 Nisan'da Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da başlattığı "Pençe-Kilit" operasyonu hakkında konuştu.

TSK’nın 23 Nisan 2021’de bu bölgede başlattığı "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım" operasyonunda "amacına ulaşamadığını, sadece Avaşin’inde bazı yerlere konumlanabildiğini" söyledi.

Bu defaki operasyona "daha büyük bir hazırlık yapıldığını" belirten Malazgirt, 14 Nisan gecesi 55 savaş uçağıyla, onlarca SİHA/İHA ve gelişmiş teknolojisiyle, fırtına obüsleri, tank ve toplarıyla operasyon başlattığını dile getirdi.

Malazgirt, 17-19 Nisan tarihleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığını, bu süre zarfında 62 asker ile 7 HPG’linin hayatını kaybettiğini ve 2 helikopterin darbelendiğini belirtti.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, "Amerika'nın ve Avrupa'nın elinden Suriye'yi, Irak'ı da kurtaracağız" şeklindeki sözlerini hatırlatan Malazgirt, şu ifadeleri kullandı:

"Türk devletinin sözde içişleri bakanı hem daha önce hem de bir hafta önce amaçlarının ne olduğunu açıkça kamuoyuna beyan etti. Türk devletinin anlayış ve yaklaşımını görmeyen ya kördür, duymuyorsa sağırdır ya da bunu bilen ve sessiz kalan Türk devletinden korkup iradesini teslim eden kesimdir. Yurtsever Kürt halkının da, dostlarının da bu süreçte davasına sahip çıkması önemlidir. Bugün sahip çıkılmazsa yarın çok geç olur."

HPG 3 ÜYESİNİN KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI 

Öte yandan HPG’ye bağlı Basın İrtibat merkezi, Zap’ın Kurojaro bölgesindeki çatışmalarda hayatını kaybeden 3 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

Kimlik bilgileri açıklanan HPG’liler şunlar:

"Şaristan Farqîn" kod adlı Sirt doğumlu Semra Tekin

"Navdar Mazî" kod adlı Diyarbakır doğumlu Burhan Demir

"Rêdûr Kobanê" kod adlı Kobani/Rojava doğumlu Ferhat Ahmet

MSB’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde başlatılan operasyonu planlandığı gibi "başarıyla devam ettiğini" açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, bölgede PKK’ye ait 200 ve 300 metre uzunluğunda iki ayrı mağara tespit edildiğini ve bu mağaralardan birinde, 11 adet AK-47 piyade tüfeği, 3 adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek,  1 adet Doçka makineli tüfek, 2 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ve çok sayıda askeri mühimmat ele geçirildi.

Bakanlık ayrıca bu mağaraya ilişkin görüntüleri de sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. 

MSB dün yaptığı açıklamada, şu ana kadar hayatını kaybeden PKK’lilerin sayısını 26 diye vermiş, 2 askerin de yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar