Hollandalı diplomat Aşık Mahzuni Şerif türküsüyle veda etti: Bir hatamız olduysa affola

Hollandalı diplomat Aşık Mahzuni Şerif türküsüyle veda etti: Bir hatamız olduysa affola
Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Yardımcısı Erik Weststrate'in Türkiye'ye veda için hazırladığı video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Görev süresi sona eren Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Yardımcısı Erik Weststrate'in hazırladığı 'veda videosu' sosyal medyada büyük ilgi gördü. Weststrate videoda Aşık Mahzuni Şerif’in "İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım" türküsünü kullandı.

Weststrate kendi Twitter hesabından paylaştığı videoda bir Türkiye haritasının önünde konuşmaya başladı ve şunları söyledi:

"Herkese merhaba, ofisimdeyim ve yanımda gördüğünüz gibi bir harita var. Bu haritanın sebebini açıklayım size. Bugün Türkiye'den ayrılıyorum, bu haritada Türkiye'de nereleri gezdiğimi size göstermek istiyorum. Edirne'den Şırnak'a, Kars'tan Datça'ya kadar her yeri gezdim. Gördüğünüz kırmızı noktaların hepsi gezdiğim yerler.

'GÜZEL YEMEKLERİNİZİ YEDİM, GÜZEL İNSANLARLA TANIŞTIM'

Güzel ülkenizi her taraftan gördüm, güzel yemeklerinizi yedim, güzel insanlarla tanıştım. 4 mevsimi bir günde yaşadım, doğanın tadını çıkardım. Ülkeniz çok güzel ve ülkenizi çok özleyeceğim ama ayrılma zamanı geldi."

'SİZE ATATÜRK'ÜN HUZURUNDA VEDA EDİYORUM' 

Erik Weststrate haritanın önündeki sözlerine son verirken, "Birazdan başka bir yere daha gideceğim, orada da birkaç şey söylemek istiyorum, orada görüşürüz" dedi ve ekrana Weststrate'in Anıtkabir'deki görüntüleri geldi:

"5 sene önce görevime burada başladım ve yine burada bitirmek istedim. Atatürk'ün huzurunda sizlerle vedalaşmak istiyorum. Her şey için teşekkür ediyorum. 5 sene boyunca üzüntüyü, sevinci kısacası hayatı yaşadık. Hayatımızın bir parçası olduğunuz için teşekkürler. Çok üzülerek ayrılıyoruz, hakkınızı helal edin, bir hatamız olduysa affola, Allah'a emanet olun, hoşça kalın."

 

Öne Çıkanlar