Hollanda 12 ülkeyi 'yüksek riskli bölge’ ilan etti, aralarında Türkiye de var

Hollanda 12 ülkeyi 'yüksek riskli bölge’ ilan etti, aralarında Türkiye de var
Hollanda hükümeti, Covid-19’un artması sebebiyle Türkiye de dâhil, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan 12 ülkeyi, ‘yüksek riskli bölge’ ilan etti.

Hollanda hükümeti, Covid-19'a karşı yeni tedbirler alacağını açıkladı. Hükümet, Salı gününden itibaren Türkiye ve diğer 11 ülkeden Hollanda'ya gelen kişilere uygulanan seyahat kuralları sıkılaştırılacağını duyurdu. Yeni kurallara göre bütün yolculardan negatif test sonucu istenecek ve 3. doz takviye aşısı yaptırmayanlar zorunlu karantinaya tabi tutulacak. 

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre; Hollanda hükümetinin aldığı karar Salı gününden itibaren Türkiye'nin yanı sıra, Arnavutluk, Bolivya, Bosna-Hersek, Kosta Rika, Guyana, Lübnan, Kuzey Makedonya, Panama, Sırbistan, Surinam ve Tunus’tan gelen yolcular için geçerli olacak.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Bu ülkelerden gelen ve destekleyici Covid aşısı yaptırmamış olan 13 yaşından büyük kişilere, 10 günlük zorunlu ev karantinası uygulanacak. Karantinaya alınan kişiler, Hollanda'ya vardıkları gün ile ülkede bulundukları 5. günde birer test yaptıracak. 5. gündeki testin negatif çıkması durumunda, karantina uygulaması sona erecek.

Öne Çıkanlar