Sedat Peker'in Mehmet Cengiz iddiaları yargıya taşındı

Sedat Peker'in Mehmet Cengiz iddiaları yargıya taşındı
HKP, Sedat Peker’in Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e yönelik iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 'suç örgütü liderliği' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından, Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e yönelik yaptığı açıklamayla ilgili 4 isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

5 Temmuz paylaşımında Peker, "Size akrabam olan Mehmet Cengiz’i anlatacağım" diyerek, kamudan aldığı ihalelerle tanınan Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’le olan geçmişine ilişkin, "cezaevinden Mesut Yılmaz’ın kumar kasetleri karşılığı çıktığını ve Cengiz’in anlaşmaya aracılık ettiğini" iddiasında bulundu. Anlaşma karşılığında maddi hasarının ödenmesi için 5 milyon dolar para elde ettiğini iddia eden Peker, bahsi geçen parayı ortak akrabaları olan Zafer Salman aracılığıyla aldığını öne sürdü.

Peker, "Anlaşma sağlandı. İlk 2,5 milyon dolarını peşin aldım. Kalan 2,5 (milyon) doları da ortak akrabamız olan Zafer Salman vasıtası ile teslim aldım (paralar Mehmet Cengiz tarafından Zafer Salman’ın hesabına gönderildi, bir kısmı da Zafer Salman’a elden teslim edildi) O dönem Mesut Yılmaz’ın yakını olan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin başsavcısı olan Engin Baltacı’nın organizasyonu ile tahliye edildim" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar