Hırvatistan Maliye Bakanı Zdravko Maric istifa etti

Hırvatistan Maliye Bakanı Zdravko Maric istifa etti
Hırvatistan'da 6,5 yıldır Maliye Bakanı olarak görev yapan Zdravko Maric istifa etti. Başbakan Plenkoviç, Maric'in istifasını kabul etti.

Hırvatistan'da, 6 buçuk yıldır Maliye Bakanı olarak görev yapan Zdravko Maric'in, kişisel nedenlerden dolayı istifa ettiği öğrenildi.  

Reuters'ta yer alan habere göre; Maric'in istifasını kabul eden Başbakan Andrej Plenkovic, çarşamba günü yaptığı açıklamada; Zdravko Maric ile başarılı bir iş birliği yaptıklarının altını çizerek, "Siyasi ve ekonomik istikrarı beraber sağladık. Kriz dönemlerinde beraber mücadele ettik. Maric'e, sonsuz desteği için teşekkür ederim" dedi.

Göreve; Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) danışmanı olan akademisyen Marko Primorac'ı önerdiğini söyleyen Başbakan Plenkovic, Covid-19'a yakalanan Primorac'ı önümüzdeki hafta meclise tanıtacağını açıkladı.

"Önümüzdeki cuma gününden itibaren Marko Primorac'ın yeni maliye bakanı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullanan Başbakan Plenkovic, 38 yaşındaki Primorac'ın bu işe hızla adapte olacağına inandığını da ekledi.

Öne Çıkanlar