Hindistan'da bir sokak köpeğinin cenazesine yüzlerce kişi katıldı

Hindistan'da bir sokak köpeğinin cenazesine yüzlerce kişi katıldı
Hindistan'da eski meclis üyelerinden birinin 23 yaşındaki torunu tarafından ezilen Lara isimli sokak köpeğinin cenazesine yüzlerce kişi katıldı.

Hindistan'ın güneyindeki Bangalor şehrinde ezilen bir sokak köpeğinin cenazesine yüzlerce kişi katıldı.

Güvenlik kamerası geçen hafta Lara adlı köpeğin bir köpek sürüsüyle birlikte yolda uyurken, önce geri giden daha sonra da üzerinden geçen beyaz bir Audi araba tarafından ezildiğini kaydetti.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, bölgedeki ve sosyal medyadaki hayvan hakları aktivistleri olaya tepki göstererek polisi göreve çağırdı.

Olayın meydana geldiği yerin sakinlerinden Jayanagar S. Badri Prasad, Siddapura polis karakoluna şüpheli hakkında şikayette bulundu.

Şüphelinin kimliği Adi Narayana Naidu olarak açıklandı. 23 yaşındaki şüphelinin hayatını kaybeden meclis üyesi D.K. Adi Narayana Naidu'nun torunu olduğu ortaya çıktı.

AYNI GÜN SERBEST BIRAKILDI

Naidu pazartesi günü gözaltına alındı fakat daha sonra Hindistan'ın ceza hukuku yasası ve Hayvanlara Zulmü Önleme Yasası uyarınca işlem uygulandıktan sonra aynı gün serbest bırakıldı.

Lara'nın cenazesine, Hindistan'daki muhalefet partisi Hindistan Ulusal Kongresi'nde çalışmış olan Kannadalı oyuncu ve siyasetçi Divya Spandana da katıldı. Oyuncu, Twitter'da ısrarla polisin eski meclis üyesinin torununa karşı harekete geçmesi talep etti.

Spandana sokak köpeğinin ölümünün ardından taziye için bir Instagram hikayesi de paylaştı.

Paylaşımında, "Lara'nın cenazesine katılımı, özellikle de gelip üzüntülerini dile getiren çocukları görmek bana umut verdi" diyerek şunları ekledi:

"Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Mazlumları ve sesini duyuramayanları sevgi ve şefkatle koruyacaklarını biliyorum. Çocuklar özverili, empati ve tutku sahibi. Daha iyi olmak ve daha iyisini yapmak için ilham alıyorum" 

Öne Çıkanlar