Hesekê’de sıkıştırılan IŞİD'liler teslim olmaya başladı

Hesekê’de sıkıştırılan IŞİD'liler teslim olmaya başladı
QSD’nin Hesekê'de bulunan eski cezaevinin 3 binasında sıkıştırdığı IŞİD'liler teslim olmaya başladı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Hesekê'de bulunan eski cezaevinin 3 binasında sıkıştırdığı IŞİD'liler teslim olmaya başladı.

QSD'den yapılan açıklamaya göre, IŞİD'e esir düşen 23 kişi de kurtarıldı.

Açıklamada, "Güçlerimizin akşam saatlerinde cezaevinde yaptığı bir operasyonda IŞİD çetelerinin elindeki 6 esir kurtarıldı. Operasyonlarını sürdüren güçlerimizin gece 22.00 sıralarında gerçekleştirdiği bir operasyonda da 17 esir daha çetelerin elinden sağ salim kurtarılmıştır" denildi.

QSD'liler, bugün eski cezaevinde sıkışan IŞİD'lilerden bir kısmının teslim olacağını belirtirken, şimdiye kadarki operasyonlarda 550 IŞİD'linin teslim alındığı, çok sayıda IŞİD'linin de öldürüldüğü öğrenildi.  

NE OLMUŞTU?

20 Ocak Perşembe akşamı, 100’den fazla IŞİD üyesi, Haseki’deki Geweran Mahallesi’ndeki Sinaa Hapishanesi’ne saldırı düzenledi.

IŞİD mensupları, bombalı araç ve canlı intihar bombacılarının başlattığı saldırı ile dört yıldır hapishanede bulunan örgüt üyeleri ve liderlerini kaçırmayı planladı.

Cezaevleri İdaresi’nin verilerine göre, Rojava’daki hapishanelerde toplam IŞİD’li sayısı 12 bini buluyor. Geweran’daki hapishanedeki tutukluların sayısı ise 5 bin olarak tahmin ediliyor.

Bunlar arasında silahlı çatışmalara katılan ve 54 ayrı batılı etnik kökenden 800 savaşçı, başta Türkiye, Rusya, Kuzey Afrika ve Asya ülkeleri olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden bin savaşçı ile Tunus ve Fas kökenliler başta olmak üzere Arap ülkelerinden bin 200 kişi yer alıyor.

Ayrıca Iraklı yaklaşık 4 bin ve aynı sayıda Suriyeli örgüt üyesi de olduğu belirtiliyor.

Öne Çıkanlar