Hekimler maaş bordrolarını TBMM'ye faksladı

Hekimler maaş bordrolarını TBMM'ye faksladı
İzmir Tabip Odası, eriyen gelirlerine dikkat çekmek için basın açıklaması yaparak bordrolarını TBMM'ye faksladı.

İzmir Tabip Odası, ağırlaşan çalışma koşulları ve eriyen gelirlerine dikkat çekmek için Konak Cumhuriyet meydanındaki PTT önünde basın açıklaması yaptı.

Evrensel'in haberine göre, hekimler yaptıkları açıklamanın ardından bordrolarını ve taleplerini TBMM'ye faksladı.

'ALGI YÖNETİMİNİ BIRAKIN'

Basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfü Çamlı, "Türk Tabipleri Birliği olarak ‘karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına sahip çıkıyoruz’ diyerek başlattığımız mücadelemiz gün geçtikçe büyüyor. Bu mücadele kararlılığımız ve birlikteliğimiz; mesleğimize ve geleceğimize dair umutlarımızı da yeşertiyor. Büyük bir dayanışma ve umutla, çalışma koşulları için özlük hakları için gelecekleri için iş bırakan hekimler ve sağlık emekçileri olarak iktidarı bir kez daha ikaz ediyoruz. Algı yönetimini bırakın ve görevinizi yapın" dedi.

'EMEĞİMİZ OYUNCAĞINIZ DEĞİLDİR'

Hekimlere büyük müjde olarak duyurulan sözde hekim maaşlarında "iyileştirme düzenlemesi"nin iktidar tarafından mecliste geri çekildiğini hatırlatan Çamlı, "Emeğimiz sizin oyuncağınız değildir. Kendi getirdikleri tasarıyla yapacakları sınırlı iyileştirmeye bile tahammül edemeyip geri çeken anlayışla mücadelemiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

'GÜVENLİ ÇALIŞMA ŞARTLARI İSTİYORUZ'

"Bizleri hangi şartlara mahkûm ettiklerini görmeleri için bordrolarımızı TBMM Başkanı’na, TBMM Başkanvekillerine ve siyasi parti merkezlerine gönderiyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Çamlı son olarak şöyle dedi:

"Hekimler kölelik şartlarını kabul etmiyor, etmeyecek. Meclisin açılmasıyla birlikte taleplerimizin acilen görüşülmesini, insanca yaşayacak, emekliliğe yansıyacak bir ücret düzenlemesini ve güvenli çalışma şartlarının sağlanmasını istiyoruz."

Öne Çıkanlar