HDP: Yemen açıklarında yaşanan facia insanlığın trajedisidir

HDP: Yemen açıklarında yaşanan facia insanlığın trajedisidir
'Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında yaşanan benzer trajediler sonucu denizler adeta cansız bedenlerle doldu, pek çoğu Aylan bebek gibi kıyıya vurdu.'

Yemen’de batan teknede 300 mültecinin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu, "Yemen açıklarında yaşanan facia günümüz insanlığının trajedisidir. Vicdanları ayaklanmaya davet ediyoruz" diyerek çağrıda bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Göçmen ve Mülteciler Komisyonu, Yemen açıklarında batan teknede 300 mültecinin yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.    

Komisyon Eşsözcüleri Gülsüm Ağaoğlu ve Veli Saçılık imzalı açıklamada, yaşananın insanlık trajedisi olduğu belirtilerek, "Dünya sisteminin egemen devletleri denizlerde güç gösterisi yaparken, halklara dayattıkları savaşlar, katliamlar ve yoksulluk nedeniyle dünyanın gözü önünde insanlık trajedisi yaşanıyor. Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında yaşanan benzer trajediler sonucu denizler adeta cansız bedenlerle doldu, pek çoğu Aylan bebek gibi kıyıya vurdu. Bunun sorumlusu halklara savaş dayatanlar, bu savaşlar üzerinden iktidarlarını sürdüren kapitalist sistemin kendisidir, ulus devlet paradigmasıdır. 300 insanın ölmesi "bir tekne kazası" değil, kapitalist sistemin neden olduğu bir katliamdır. Ne yazık ki, dünya bu trajediyi sadece izliyor. BM gibi kurumlar sadece rapor bildiriyor" denildi.

İNSANLIĞA HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

Açıklamanın devamında insanlığa bu duruma karşı harekete geçmeye çağrısı yapılarak, "Vicdanları ayaklanmaya davet ediyoruz. Bu son olsun diyoruz. Bir daha böyle acılar yaşamayalım, bunlara tanık olmayalım. Savaşlara son vererek, dünya halklarının eşit ve özgür bir şekilde yaşaması için yürüttüğümüz mücadele aynı zamanda bu trajediye karşı duyduğumuz sorumluluğun gereğidir. Herkesin dünyada ve kendi ülkesinde özgür ve mutlu yaşaması için mücadelemizi büyütmeye kararlıyız" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar