HDP Üç Fidan'ı mezarı başında andı: Onlar özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin filizlenen fidanlarıydı

HDP Üç Fidan'ı mezarı başında andı: Onlar özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin filizlenen fidanlarıydı
HDP milletvekilleri, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı, idam edilmelerinin yıldönümünde mezarları başında andı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Kemal Bülbül, Erol Katırcıoğlu ve Murat Çepni, idam edilmelerinin yıl döneminde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı mezarları başında andı. Karşıyaka Mezarlığı’nda açıklama yapan HDP’li vekil Kemal Bülbül, salgın dolayısıyla kitlesel bir anma gerçekleştiremediklerini söyledi. 
 
Üç Fidan’ın özgürlük ve adalet için can verdiklerini ifade eden Bülbül, "Onlar, Türkiye devrimci ve demokratik hareketine öncülük yaptılar. 6 Mayıs şafağında idame giderken Deniz, ‘Türkiye halklarının Türk ve Kürt halklarının kardeşliği ve eşitliği için bu mücadeleyi yaptık’ demişti. Yine Nurhak Dağları’na gitmeleri ve Hakkari’de Gençlik Köprüsü yapmaları, halklar arasındaki diyaloğu, birliği, ortak mücadeleyi ve eşitliği ne kadar önemsediklerinin göstergesidir" diye konuştu.
 
YAŞANILABİLİR TÜRKİYE MÜCADELESİ 
 
Bülbül, "Onlar özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin filizlenen fidanlarıydı. Fidan yaşlarında inandıkları değer uğruna can verdiler" dedi. Üç Fidan’ın inandıkları değerler ve yaşanılabilir bir Türkiye için yaşamlarını feda ettiğini söyleyen Bülbül, "Biz de yaşanabilir Türkiye mücadelesinin sözünü veriyoruz" ifadesini kullandı.
 

Öne Çıkanlar