HDP seçmeni aşıya güvenmiyor

HDP seçmeni aşıya güvenmiyor
MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, “Hala halkımızın üçte birinden fazlası aşıya güvenmiyor” dedi.

ARTIGERÇEK- 

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi, Özer Sencar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yaptı. Sencar yaptığı açıklamada, "Hala halkımızın üçte birinden fazlası aşıya güvenmiyor" dedi.

MetroPOLL Araştırma’nın yaptığı araştırmaya göre; "Korona aşısına güveniyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 56,8’i evet derken, yüzde 36,7’si hayır dedi. Cevapların 24 Haziran 2018 seçimlerindeki oy dağılımına göre; HDP seçmeni yüzde 44,8 ile aşıya güvenmediğini ortaya koydu.

"Korona aşısının kısırlık yaptığı, insanların genetiğinin değiştirildiği, gibi iddialara katılıyor musunuz?" sorusuna ise, katılımcıların yüzde 18,7’si evet derken, yüzde 71,4’ü hayır dedi. Konuya dair fikri olmayanların oranı ise yüzde 9,9.

Cevapların 24 Haziran 2018 seçimlerindeki oy dağılımına göre; aşıya dair iddialara katılanlar, yüzde 27,8 oranıyla HDP ve MHP seçmeni olduğu ortaya çıktı.

Sencar’ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

,"Ortadoğu’da en ucuz şey insan kanı canıdır. Hala halkımızın üçte birinden fazlası aşıya güvenmiyor ve aşının insan genetiğini değiştirebileceği zırvasına inananlar var, pes doğrusu."

 

Öne Çıkanlar