HDP, Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulundu

HDP, Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulundu
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP’nin seçmenlerine yönelik 'Lanet olsun oylarına' demişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçmenlerine yönelik 20 Şubat 2021 tarihinde sarf ettiği sözler hakkında, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Bişar Abdi Alinak, Özhaseki hakkında "halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan işlem yapılması talebinde bulundu.

‘NEFRET DİLİ’

Dilekçede, Özhaseki tarafından sarf edilen "…Lanet olsun oylarına, onların Allah belasını versin. Onlara her fırsatta söylemeliyiz. Yoksa konuşmuş olmayız. Bu topraklarda fitne bitinceye kadar temizlik sürecek..." sözlerinin HDP'yi ve partiye oy veren herkesi hedef gösterdiğini belirtti. 

Dilekçede, Özhaseki’nin nefret dili kullanarak toplumun farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine açık ve net bir şekilde kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, HDP'ye oy veren 6 milyon insanı tüm kamuoyu önünde, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığı ifade edildi. 

Dilekçede, Özhaseki hakkında 6 milyon seçmene "Allah belasını versin" sözleri nedeniyle soruşturma başlatılması istendi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar