HDP’lilerin bildiri dağıtmasına izin verilmedi

HDP’lilerin bildiri dağıtmasına izin verilmedi
HDP Ankara İl Örgütü üyeleri ve milletvekilleri, 3’üncü Olağan İl Kongresi öncesi Kızılay’da bildiri dağıtmak istedi. Ancak polis 'Valilik izni' olmadığı gerekçesiyle engelledi.

HDP Ankara İl Örgütü, 21 Aralık’ta gerçekleştireceği 3’üncü Olağan Kongresi için Sakarya Caddesi’nde bildiri dağıtmak istedi. HDP Ankara İl binası önünde bir araya gelen HDP’liler buradan bildiri dağıtımına başladı.

Bildiri dağıtarak, Sakarya Caddesi’ne gelen HDP’lilerin önü polisler tarafından kesildi. Polisler "Bildiri dağıtımı için Valiliğe bildirim yapılmadığı ve Valilik izni olmadığı" gerekçesiyle izin verilmeyeceğini belirtti.

Polislerin engellemesine tepki gösteren HDP’li vekiller Hüseyin Kaçmaz, Filiz Kerestecioğlu ve Abdullah Koç ellerindeki bildirileri kuşlama yaparak, cadde üzerine fırlattı.

Yapılan engelleme sonrasında parti binaları önüne gelen HDP’liler burada bir açıklama yaptı. HDP’li Filiz Kerestecioğlu, Ankara’da yapacakları kongreye yurttaşları davet etmek için bildiri dağıtmak istediklerini belirtti.

‘BİZİ MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇİREMEYECEKLER’

"Eğer bu ülkede Anayasa varsa biz en demokratik hakkımızı kullanmak için halkımıza kongre çağrısında bulunmak istedik" diyen Kerestecioğlu, polis engellemesine ise şu sözlerle tepki gösterdi: "Ancak polis emniyet güçleri tarafından kuşatıldık, bizi vekilleri özellikle arkadaşlarımızdan ayırarak onları gözaltına ya da darp etmek istediler. İddiaları da vekilleri korumak için yapıyorlar, bir vekil 6 polisin arasında hareket edemezken ve en demokratik hakkı olan siyasi faaliyetini kullanamazsa vatandaşın önünde rencide olur ve vatandaşa çağrıda bulunamaz, siyasi faaliyetini yerine getiremez. Biz mücadeleci bir partiyiz her türlü zorbalığa rağmen dik duran bir partiyiz. Bütün Ankara kamuoyunu 21 Aralık’ta yapacağımız il kongremize davet ediyoruz. Bizi hiçbir şekilde mücadelemizden vazgeçiremeyecekler ve bizi yıldıramazlar." (MA) 

Öne Çıkanlar