HDP'lilere hakaretten ceza alan Küçük: Erdoğan’ı savunanlar için mahkeme acele karar veriyor

HDP'lilere hakaretten ceza alan Küçük: Erdoğan’ı savunanlar için mahkeme acele karar veriyor
HDP'li vekiller Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 6 bin 620 TL adli para cezasına çarptırılan Küçük, kararı eleştirdi.

İktidara yakın yayın yapan Türkiye gazetesinde köşe yazarı olan Cem Küçük, 16 Şubat 2021 tarihinde Habertürk TV’de katıldığı "Açık ve Net" isimli programda; "Hüda Kaya diye bir tane terörist milletvekili var, Hüda Kaya bakın çok net söylüyorum Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu teröristtir. Bu ikisi de biri kravat diğeri başörtüsü olan teröristtir. Bana istedikleri kadar da dava açabilirler bu iki terörist milletvekili. Milletvekili demeye de bin şahit ister" demişti.

Küçük, Kaya ve Gergerlioğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara 75. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 6 bin 620 TL adli para cezasına çarptırıldı, hüküm geri bırakılmadı.

Aldığı cezaya tepki gösteren Küçük, "Bu arada mahkemeler Erdoğan’ın emrinde diyenler utanır mı acaba? Hiç sanmam. Tam tersi, Erdoğan’ı savunanları mahkeme cezalandırmak için acele bile karar veriyor" ifadelerini kullandı.

'HDP'NİN SÖZDE İKİ VEKİLİ BAZI SAVCILAR VE HAKİMLER NEZDİNDE DAHA ÖNEMLİYMİŞ'

Küçük, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Sözde iki vekil beni mahkemeye verdiler. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sağ olsun Sayın Erdoğan gidici diye hemen hakkımda "Yazılı veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. 

Bu dava açılmaz diye düşünüyordum. Kovuşturmaya yer yok diye karar çıkacak diye bekliyorduk. PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin iki sözde vekili demek ki bazı savcılar ve hâkimler nezdinde daha önemliymiş.

Sonuçta mahkeme görüldü ve Ankara 75. Asliye Ceza Mahkemesi hiç beklemeden davayı karara bağladı. Bana 19 Temmuz’da 6 bin 620 TL adli para cezası verdi. Hükmü geri de bırakmadı. 

Vay be, Gare şehitlerimizi savunduğum için, o gece bu şehitlerimizi Türk devleti katletti diyenlerle kafa kafaya mücadele ettiğim için 6 bin 620 TL para ödememe karar veren Ankara 75. Asliye Ceza Mahkemesi beni cezalandırdı. Kararı siz değerli okur ve izleyicilerime bırakıyorum. 

Bu arada mahkemeler Erdoğan’ın emrinde diyenler utanır mı acaba? Hiç sanmam. Tam tersi, Erdoğan’ı savunanları mahkeme cezalandırmak için acele bile karar veriyor. 

Son olarak geçmişte bazı HDP’li vekillerle de tartışmam oldu. Bir kısmı cezaevinde. HDP ve bu iki vekille sonuna kadar mücadeleye devam edeceğim. Son gülen kimmiş göreceğiz."

GERGERLİOĞLU: LAFI UZATMA, PARAMI ÖDE!

Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Twitter hesabından Cem Küçük'ü etiketleyerek, "Lafı uzatma paramı öde!" dedi. Gergerlioğlu, daha sonra yaptığı paylaşımda ise "Hiç yüzü kızarmamış suçlunun! Almış cezayı, bir de üstüne Yargının iktidara bu sefer niye bağlı olmadığını soruyor! Üstelik yine iftiralar saçarak! Yargı önünde yine cezayı yiyecek :)" diye yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar