HDP'li vekillerden fezleke tepkisi: Meclise kayyım atadılar

HDP'li vekillerden fezleke tepkisi: Meclise kayyım atadılar
Dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanan HDP'li milletvekilleri, haklarındaki fezlekeleri meclise atanan bir kayyım olarak değerlendirdi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK – Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 4 HDP’li milletvekili hakkında dokunulmazlıkların kaldırılması istemiyle 4 yeni fezleke sunuldu.

Hakkında fezleke hazırlanan isimler Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Urfa Milletvekilleri Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin ve Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun.  

Vekillerden Gergerlioğlu, Tosun ve Maçin Artı Gerçek’e konuştu. 

Dokunulmazlık fezlekesi hazırlanan 4 vekilden biri olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, absürt gerekçeler HDP’li vekilleri susturmak için fezlekelerin hazırlandığını söyledi. Hazırlanan fezlekenin içeriğine dair bilgi edinemediğini söyleyen Gergerlioğlu, "Son zamanlarda hak ihlallerini etkili bir şekilde gündeme taşımamızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum" dedi. 

‘ABSÜRT GEREKÇELER İLE FEZLEKE HAZIRLANIYOR’

Ankara Cumhuriyet Savcısının meclise kayyım atama gibi bir durum yaşattığını aktaran Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önceden de fezlekeler geliyordu. Hatta Genel Başkan konuşurken itiraz etmediğim için ‘terör örgütü propagandası’ yaptığımı söyleyerek hakkımda fezleke hazırlandı. Ben de bu duruma ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştum. Bizi susturmak için böyle hukuksuz ve absürt gerekçeler ile fezlekeler hazırlanıyor. Ve bu fezlekeler çoğunlukla HDP’li vekiller için hazırlanıyor. Artık bizi susturmak için fezlekeler uyduruluyor"

‘BU DÜŞMANLIĞIN GÖSTERGESİDİR’

Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ise fezlekelerin kendileri için sıradan bir hal aldığını belirterek, "Uğraşacak başka bir işleri kalmamış. Bu pandemi sürecinde insanlar yoksullukla mücadele ederken, cezaevlerinde açlık grevleri varken, Türkiye’nin ekonomisi, eğitimi tamamen çökmüşken, onların tek derdi HDP’ye saldırmak. Bütün kirli siyasetlerini de kirli savaşlarını da HDP ve HDP Kadın Meclisine yıkmaya çalışıyorlar. Bu düşmanlığın göstergesidir. Ben bu fezlekeleri böyle değerlendiriyorum. Saldırılarını bütün dünya bütün kamuoyu görüyor" dedi. 

‘MECLİS KÜRSÜRÜ EN ÖZGÜR İFADE ALANIDIR’

Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin ise iktidarın son beş yılda muhalefete yönelik baskılarını arttırdığını belirterek, "HDP, Türkiye’deki demokrasi güçlerinin sesi oldu. AKP-MHP ittifakı bu durum karşısında çok zorlanıyor" dedi. Meclis kürsüsünün en özgür ifade alanlarından biri olduğunu ancak çoğu zaman burada konuşmalarının engellendiğini ifade eden Maçin şöyle devam etti:

"Tüm baskı ve gözaltılara rağmen halkımızın yanında olduk. Hem meclis hem de sokakta halkımızın sesi olmaya çalıştık. Bu durum iktidarı çok rahatsız etti. Yaptıklarımızı suç unsuru olarak gösterildi. Bu anlamda fezlekeleri çok büyük bir olay olarak görmüyoruz. Toplumsal muhalefeti ve HDP’yi susturmaya yönelik siyasi bir karar olarak değerlendiriyoruz. Kesinlikle bu durumu kabul etmiyoruz, kınıyoruz. AKP sona doğru geldikçe daha fazla HDP milletvekillerine saldıracak. Ama bizim direniş geleneğimiz var. Hazine yardımını keserek, fezlekeler hazırlayarak bizim şahsımızda topluma gözdağı vermeye çalışıyorlar. Şunu bilsinler ki HDP susmayacak ve bildiği yoldan devam edecek."

Öne Çıkanlar