HDP'li Oluç: 4 katlı ilçe binamızı yıkmışlar; bu barbarlığın fotoğrafıdır

HDP'li Oluç: 4 katlı ilçe binamızı yıkmışlar; bu barbarlığın fotoğrafıdır
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, sabah saatlerinde özel harekat polislerinin HDP Cizre İlçe Binası'na yaptığı baskını meclise taşıdı: Neyin intikamını alıyorsunuz?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cizre ilçe binasına yapılan saldırı niteliğindeki polis baskınına dair konuştu. Baskına dair fotoğrafları göstererek tepki gösteren Oluç, "Cizre Newrozu’nda meydanları dolduran halkın iradesini kıramazsınız" dedi. 

Cizre'de yüzde 90 oy aldıklarını vurgulayan Oluç şöyle konuştu:

'VANDALCA BASKIN YAPARAK NEYİN İNTİKAMINI ALIYORSUNUZ?'

"Size iki fotoğraf göstereceğim. Bu fotoğraflar nedir biliyor musunuz Cizre'de bu sabah ilçe örgütümüze yapılan baskın sonrası fotoğraflar. Kapıları kırmışlar, 4 katlı ilçe binamızı yıkmışlar, her şeyi yerlere saçmışlar. Bu fotoğraflar vandallığın, barbarlığın fotoğrafıdır. Bu fotoğrafların ortaya çıkmasına neden olan Şırnak ve Cizre İlçe Emniyetinin, kolluk güçlerinin vandallığının ve barbarlığının fotoğrafıdır, hukuksuzluğun fotoğrafıdır. Bu ne rezalettir! 4 katlı ilçe binasını basacaksınız, yüzde 90 oy aldığımız bir ilçede ilçe binasını bu hale getireceksiniz. 8 kişi gözaltına alınacak, yerle bir edeceksiniz ilçe binasını. Namazlıklar dahil botlarınızla basacaksınız, kapı pencereleri kıracaksınız, soba bacasındaki isi alacaksınız ellerinizle duvarlara, kapılara, posterlere, eşyalara süreceksiniz. Vandallıktan bu kadar çok nasibini almış bir kolluk gücünden bahsediyorum. Parti dokümanlarını yere atacaksınız. İzmir’de alçakça katledilmiş olan Deniz Poyraz arkadaşımızın posterini isle kaplayacaksınız, yere atıp yırtacaksınız. Selahattin Demirtaş’ın posterini isle kaplayıp yırtıp yere atacaksınız. Nedir bu nefret, bu şiddet? Bu hukuksuzluk, bu barbarlık nedir? Neyin intikamını alıyorsunuz? Kürt halkından, Cizre’den neyin intikamını alıyorsunuz? Size söyleyeyim Cizre'deki Newroz görüntüsünün intikamını alıyorsunuz, bunun için yapıyorsunuz değil mi? Durum bu, Newroz'un görüntüsünün intikamını alıyorsunuz. 

'CİZRE'DE NEWROZ'DA MEYDANLARI DOLDURAN ON BİNLERİN İRADESİNİ KIRAMAZSINIZ'

Evvelsi gece bir olay yaşanmış Şırnak'ta duydunuz mu bilmiyorum. Serkan Karakaş adlı bir avukata bir polis memuru arabasıyla çarpıyor ve ağır yaralıyor. Diyeceksiniz kaza olmuş, öyle değil. Serkan Karakaş’ın arabası bozulmuş kenara çekmiş. Polis memuru kendi arabasıyla geçiyor gidiyor, sonra geri geri geliyor arabasını tamir etmeye çalışan Serkan Karakaş’ı eziyor. Kaza dediğiniz böyle oluyor. Bu polis memurunu gözaltına almışlar ne demiş: "Psikolojim iyi değildi, gaipten sesler duydum onun için yaptım." 3 saat ameliyat oluyor Serkan Karakaş. Geçmiş olsun. Belki yeni ameliyatlara ihtiyacı olur. Yahu bütün psikopatları Cizre ve Şırnak Emniyetine mi topladınız? Bugün bu baskını yapıp Cizre İlçe Örgütümüzü bu hale getirenleri, Şırnak’ta bir avukatın bacaklarını kırıp hastanelik edeni hepsini aynı yere mi topladınız? İçişleri Bakanı size soruyorum; hepsini aynı yere mi topladınız? Bu tür durumlar karşısında hukuk ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Siz Cizre’de Newroz'da meydanları doldurmuş olan on binlerce insanın iradesini kıramazsınız, boyun eğdiremezsiniz. Bu tür hukuksuzlukları yıllarca yaptınız ama işte insanlar Newroz'da böyle çıktılar. Bunu görün anlayın diye söylüyorum. Bu hukuksuzluklar karşısında demokratik, siyasi ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. "

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar