HDP’li Ersoy'dan Bakan Özer'e: Bu kişi nasıl, kim tarafından bir okula müdür olarak atanmıştır?

HDP’li Ersoy'dan Bakan Özer'e: Bu kişi nasıl, kim tarafından bir okula müdür olarak atanmıştır?
HDP’li Ersoy, kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talimatı ile ilgili Bakan Özer'e, ‘Görevini suiistimal eden yetkililer hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?’ diye sordu.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu’nun müdürü Haydar Akın'ın okulda kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması için öğretmenlere gönderdiği yazıyı Meclis gündemine taşıdı. Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, "Okul müdürü kız ve erkek öğrencilerin bir arada eğitim görmesinden neden rahatsızlık duymuştur" diye sordu.

Oya Ersoy, Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın okulda kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması için öğretmenlere yazı gönderdiğini, karma eğitim karşısında dayatılan bu cinsiyetçi yaklaşıma meslek örgütlerinden ve velilerden tepki geldiğini belirtti. "Milli Eğitim Bakanlığı derhal üzerine düşeni yapmalıdır" diyen Ersoy, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

‘YETKİLİLER HAKKINDA BİR SORUŞTURMA AÇILACAK MIDIR?’

"Bakanlığınız tarafından Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın derhal görevden alınması için herhangi bir talimat verilmiş midir? Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle kadın-erkek eşitliğine aykırı uygulamalar bakımından okulları denetlemekte midir? Bugüne kadar gerici-cinsiyetçi uygulamalarda bulunan okul yöneticileri il, ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlileri hakkında açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Okul müdürü kız ve erkek öğrencilerin bir arada eğitim görmesinden neden rahatsızlık duymuştur? Bakanlığınızın okul müdürlerini belirleme kriterleri nelerdir? Karma eğitimi benimsemeyen, kadın erkek eşitliğine inanmayan bir kişi nasıl, kim tarafından bir okula müdür olarak atanmıştır? Bakanlığınız nezdinde bu konuda görevini suiistimal eden yetkililer hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?"

Öne Çıkanlar