HDP'li Dündar: Saldırılar ile Kürtlerin birliği hedef alınıyor

HDP'li Dündar: Saldırılar ile Kürtlerin birliği hedef alınıyor
Mazıdağı'nda iftar yemeğinde konuşan HDP’li Pero Dündar, saldırılar ile Kürtlerin birliğinin hedef alındığına dikkat çekerek, "Bunu da Kürtlerin eliyle yapmak istiyorlar" dedi.

Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEBYA-DER) Mardin Şubesi, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mazıdağı İlçe Örgütü iftar programı düzenledi. Mazıdağı'na bağlı Pîran (Ömürlü) köyünde Pîr Hattap Türbesi önünde düzenlenen programa çok sayıda kişi ile birlikte HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar da katıldı.

Duaların okunması ile başlayan program iftar saatinde verilen yemekle devam etti. Ardından HDP’li Pero Dündar söz alarak yurttaşlara hitap etti.

Kürtler üzerinde her türlü saldırının gerçekleştirildiğini belirten Dündar, mesele Kürt olduğu zaman Kürt düşmanlarının hepsinin bir araya geldiğini söyledi. Saldırılara karşı Kürtler birliğini sağlamadığı sürece başarılı olunamayacağını kaydeden Dündar, örgütlenmede, özgürlükte, kimlikte, kültürde birlik oluşturulması gerektiğine değindi. Kürtlere dönük saldırılar ile Kürtlerin birliğinin hedef alındığını ifade eden Dündar, "Bunu da Kürtlerin eliyle yapmak istiyorlar" dedi. Kimi Kürt partileri ile kurumlarının iktidarın politikalarına alet olduğunu belirten Dündar, "Bu iktidarın yanında herkes bu halkın düşmanıdır" dedi.

Açıklamaların ardından program sona erdi.

Öne Çıkanlar