HDP: Kaybeden iktidar, beyaz Toroslarla tehdit ediyor

HDP: Kaybeden iktidar, beyaz Toroslarla tehdit ediyor
'İstifa etmeyi dahi beceremiyorsanız size bakan denmez, çete lideri denir, mafya lideri denir.'

ARTI GERÇEK- HDP'li yönetici ve üyelerinin, kendilerini polis ve MİT mensubu olarak tanıtan kişilerce kaçırılmasına tepki gösteren HDP İstanbul İl Örgütü, devrimcilere yönelik bu saldırıların ülke halklarına yönelik ağır bir tehdit olduğu vurgulandı. 

HDP'li yönetici ve üyelerinin, kendilerini polis ve MİT mensubu olarak tanıtan kişilerce kaçırılmasına protesto eden Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü, il binası önünde açıklamada bulundu. Son olarak HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Serhat Aktumur'un 17 Eylül günü Diyarbakır'da kendisine MİT kimliği gösteren 3 kişi tarafından güpegündüz sokak ortasında kaçırılarak, darp edilmesi dolayısıyla yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi. 

"Tehdit, baskı, ajanlaştırma bizi yıldıramaz. (Tehdit, zordarî, sîxurtî, nikare me asteng bike)" pankartı açan partililer, tepkilerini "HDP umuttur, umut dimdik ayakta", "Bijî berxwedana civanan", "Faşizme karşı omuz omuza", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. 

HDP İl Eş Başkanı Erdal Avcı, yaptığı konuşmada 1990’lı yılların yöntemlerinin adım adım yeniden geldiğini, birçok arkadaşlarının gayrı meşru, çeteci uygulamalara maruz kaldıklarını ifade etti.

'GENÇLERİMİZ GAYRİ AHLAKA KARŞI MÜCADELE EDİYOR'

Bu konuda sorumluları uyaran Avcı, "Gençlik Meclislerimiz kumar, uyuşturucu, fuhuşa karşı bir kampanya başlatacak. Biz biliyoruz ki gözaltında gençlerimize sürekli şu teklif ediliyor; ‘politika yapmayın, HDP zemininde olmayın, gelin biz size uyuşturucu verelim, gayrı meşru alanlarda para kazanma şansı yaratırız, bu işleri bırakın’. Gençliğimiz tam da kendilerine teklif edilen bu gayri ahlaki yaşama karşı mücadele ediyor. Geçmiş dönemin suçluları nasıl açığa çıktıysa, bu dönemin de suçluları açığa çıkacaktır. Mehmet Ağar’ların hesap verdiği gibi siz de hesap vereceksiniz. Vazgeçin, demokrasi mücadelemizdeki haklı taleplerimizin önünden çekilin. Gençlerimizden uzak durun" diye konuştu.

BULUT: BU DEVRAN DEĞİŞECEK

Diğer İl Eşbaşkanı Elif Bulut da sözlerine bugünlere sayısız acılar çekerek geldiklerini dile getirerek başladı. Açıklamalarını takip edip, kamera ile kayıt altına alan polisleri atfen "Şimdi burada kayıt yapıyorlar. Geçmişte bu kayıtları yapanların önemli bir kısmı şimdi Silivri Cezaevi’nde ya da yurtdışına kaçtı" diyen Bulut, devamında şunları söyledi: "Bu devran değişecek. Bunların hepsi kayıt altında. Hiçbir suç cezasız kalmayacak. Bizler 90’ların ağır politik ikliminde yetişmiş, yılmamış, korkmamış, bugün örgütlü mücadelesini yürütenleriz. Bugün gençliğe yapılanlar da onları yıldırmayacak." 

‘UYGULADIĞINIZ YÖNTEMLER ÇETE YÖNTEMLERİDİR'

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise, konuşmasında kaçırılmalara yönelik şu sözleri sarf etti: "Bunların sorumlusu İçişleri Bakanı’dır. Ama siz bakanlık değil, çete liderliği yapıyorsanız, siyasi parti liderlerini tehdit ediyorsanız, istifa etmeyi dahi beceremiyorsanız size bakan denmez, çete lideri denir, mafya lideri denir. Uyguladığınız yöntemler de mafya, çete yöntemleridir."
 
Milletvekillerinden Musa Piroğlu da kaybetme sürecine girdiğini ifade ettiği AKP’nin eski yöntemlere sarıldığını kaydetti.
 
Kaçırmaların ne anlama geldiğini 90’lı yıllardan, JİTEM’den, yargısız infazlardan, kayıp mezarlardan gayet iyi bildiklerini vurgulayan Piroğlu, "Yine onların nasıl korunduğunu bin operasyon yapan Mehmet Ağar'dan biliyoruz. Bu yüzden HDP yönetici ve üyeleri, devrimcilere yönelik bu saldırı, aslında bu ülke halklarına yönelik ağır bir tehdittir. Kaybeden iktidar, ülke halklarını yargısız infazlarla, beyaz Toroslarla tehdit ediyor" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından açıklama alkış ve sloganlarla sona erdi.

Öne Çıkanlar