HDP Kadın Meclisi'nden Soylu'ya: Böyle bir şahsiyetin söylediği hiçbir şeyin meşruiyeti yoktur

HDP Kadın Meclisi'nden Soylu'ya: Böyle bir şahsiyetin söylediği hiçbir şeyin meşruiyeti yoktur
HDP Kadın Meclisi, HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ı hedef gösteren Bakan Soylu’ya ‘Her türlü suça adı bulaşmış böyle bir şahsiyetin söylediği hiçbir şeyin meşruiyeti yoktur’ dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi,  HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi.  "Suç İşleri Bakanı ve yardakçısı, Eş Genel Başkanımızın adını anma hadsizliğini gösteremez" diyen Kadın Meclisi, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ı hedef gösteren açıklamalarda bulunmuştur" dedi. Açıklamada, "Kendini televizyoncu sanan ve hiçbir vasfı olmayan, sadece iktidarın politikalarına yardakçılık yapan bir şahıs da Soylu’nun açıklamalarına onay vermiştir. İki erkek, Eş Genel Başkanımızın adını suç, yalan ve nefretten başka bir şey konuşamayan ağızlarına alma hadsizliğini göstermiştir" denildi.

 ‘AYNI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ’

 Soylu’nun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’i de hedef aldığı ve ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yargıya talimat verdiği hatırlatılan açıklamada, "Buldan’a ve Aydeniz’e yönelik saldırıların partimizin kadın çizgisi ve kadın siyasetimiz nezdinde tüm kadınlara yapıldığını belirtmek isteriz. Daha önce de Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran’a yapılan ‘çivileme’ tehdidi, Cumhurbaşkanı’nın Gezi direnişçilerine yönelik cinsiyetçi hakaretleri, İçişleri Bakanı’nın saldırısı aynı zihniyetin ürünüdür" ifadeleri yer aldı.

‘TEHDİTLERİNDEN VE HEDEF GÖSTERMELERİNDEN KORKMUYORUZ’

 Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Süleyman Soylu da tıpkı şürekası gibi koltuğunun sallandığı, suçlarının teşhir edildiği her an odak şaşırtmak amacındadır. Ancak bu çabanın nafile olduğu aşikardır. Uyuşturucu tüccarlarıyla, silah kaçakçılarıyla, çetelerle, kadınlara yönelik şiddet failleriyle çarşaf çarşaf fotoğrafı olan, her türlü suça adı bulaşmış böyle bir şahsiyetin söylediği hiçbir şeyin meşruiyeti yoktur. Adeta Suç İşleri Bakanı gibi çalışan bu kişiden, tehditlerinden ve hedef göstermelerinden korkmuyoruz. Kadınlar olarak her zamanki gibi Meclis’te, sokakta, evde, iş yerinde, alanlarda bu hedef göstermelerin hesabını soracağız.

‘KAZANAN KADINLAR OLACAK, KAZANAN MÜCADELEMİZ OLACAK’

İktidar yetkililerinin her seferinde yaptıkları bu açıklamalara alışmadık, alışmayacağız. Bizler bu saldırılara alışmadıkça, iktidar yetkilileri daha çok saldırganlaşıyor, daha çok hedef gösteriyor. Kutuplaştırıcı, cinsiyetçi, ayrımcı dil üzerinden saltanatlarını sürdürme hevesinde olanlara bir haberimiz var; yolun sonu göründü, gideceksiniz. Sizinle birlikte şakşakçılığınızı yapanlar da gidecek. Kazanan kadınlar olacak, kazanan mücadelemiz olacak."(MA)

Öne Çıkanlar