HDP Kadın Meclisi: İktidar Garê operasyonu üzerinden kadınları hedef alıyor

HDP Kadın Meclisi: İktidar Garê operasyonu üzerinden kadınları hedef alıyor
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran: Kadınlara saldırılarla başarılı olduğunu sanan bir iktidarla karşı karşıyayız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kadın gündemi ve HDP’li kadınlara yönelik saldırılara dair partisinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP’li kadın milletvekilleri de katıldı.

‘GARÊ SORULARI CEVAPSIZ’

Başaran, HDP’ye dönük saldırılara dikkat çekerek, Garê’de TSK’nin harekatı sonucu yaşanan ölümlere değindi. Başaran, "Neden insanların canı tehlikeye atılarak böyle bir operasyona girişildi, soruları hâlâ cevapsız. Türkiye toplumunun kafasındaki soru işaretlerini giderecek yanıtlar gelmedi. Hesap vermesi gerekenler Meclise geldiler. Kamuoyunu bilgilendirmek için geldiler. Ama Türkiye’de uzun bir süredir klasik haline gelen bütün yanlışlarını, başarısızlıklarını muhalefete, partimize en fazla kadınlara saldırarak bir yaklaşım sergilediler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sorulara yanıt vermedi. Bu sorumluluğunun gereğini yerine getirmedi" diye konuştu.

KADINLARA LİNÇ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’i hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Başaran, "Soylu ‘Bir kadın milletvekili Garê’ye gitti’ iftirasını attı. Ana akım medyadan A habere çıkıp insanlarda şüphe yarattıktan sonra bu ismi açıkladı ve Dilan Dirayet Taşdemir dedi. Çözüm sürecinde Kandil’de eş genel başkanımızın fotoğraflarını yeniymiş gibi paylaştı. Partimiz, ama en fazla -bu bir tesadüf değil- eş genel başkanımız ve milletvekili arkadaşımız Dilan Dirayet Taşdemir hakkında linç kampanyası başlattı. Sonra troller devreye girdi ve bu saldırılar devam etti. Ama sorular hâlâ cevapsız. Garê’de ne olduğu sorusu hâlâ yanıtsız. Soylu 4 gün boyunca neden bekledi?" diye belirtti.

Başaran, iktidarın Garê operasyonu üzerinden kadınları hedef aldığını belirterek, "Kadınlara saldırılarla başarılı olduğunu sanan bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

'ZENGİN CİNSEL İŞKENCEYE UĞRAYAN KADINLARI HEDEF ALDI'

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in çıplak aramaya maruz kaldıklarını açıklayan kadınlara dönük hakaret ve hedef gösterme açıklamalarına değinen Başaran, şöyle devam etti: "Özlem Zengin cinsel işkenceye uğrayan kadınları hedef aldı. Ve sanki Türkiye’de böyle bir hakikat yokmuş gibi, çıplak arama yokmuş sadece bu bir propagandaymış gibi davranılsa da Meclis tutanaklarında çıplak aramanın var olduğu tespit edilmiş. Hakkari Belediye Eşbaşkanımız Dilek Hatipoğlu Ankara Sincan Cezaevi'nde kalıyor. Bir cezaevinden başka bir cezaevine nakledildi. Kendi denetimlerinde olan bir yerden başka bir yere Van F Tipi Cezaevine sevk edildi. Orada çıplak arama diretmesi ile karşı karşıya kaldığı, buna direndiği için darp edildi. Yine Aydın’da 13 kadın arkadaşımız iktidarın düşmanca politikalarıyla gözaltına alındı. Tek suç kadın mücadelesi yürütmek, iktidara itiraz etmekti. Bu 13 kadın arkadaşımız Aydın’da benzer bir biçimde gözaltında çıplak aramaya maruz kaldılar. Maalesef işte dünün 28 Şubat mağdurlardı, bugünün muktedirleri olan kişiler kadın sesi olmak bir yana onların sesini bastırmak, onları sindirmek için her türlü açıklamayı yapmaya devam ediyorlar." (MA)   
 

Öne Çıkanlar