HDP İzmir: Burada bekletilen ailelerin muhatabı HDP değil, AKP ve MHP

HDP İzmir: Burada bekletilen ailelerin muhatabı HDP değil, AKP ve MHP
HDP İzmir İl Örgütü, polisin yönlendirmesi ile parti binaları önünde oturan ailelere seslenip, muhatap olarak AKP ve MHP’yi işaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, bir aya yakın süredir parti binaları önüne polisler tarafından kurulan çadırda çocuklarının dağa gönderildiğini iddiasıyla bekletilen ailelere ilişkin basın açıklama yaptı. Parti binası önünde polis ablukası altında yapılan açıklama sırasında "Demokratik siyaset engellenemez" pankartı açıldı.

Yaptığı konuşmada polis ablukasına tepki gösteren HDP İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, yaklaşık bir yıldır ailelerin parti binalarının önüne getirildiğini, bir aya yakın süredir de adeta seyyar karakol kurulduğunu dile getirdi. Güvenlik Şube ile yaptıkları görüşmede bu durumun provokasyona açık olduğunu söyleyip, İzmir Valiliği’nden randevu talep ettiklerini paylaşan Baydur, fakat henüz kendilerine bir dönüş yapılmadığını aktardı. 

‘MUHATAP AKP-MHP'DİR'

Parti binaları önüne getirilen ailelerin duygularının suiistimal edildiğini ifade eden Baydur, "Burada bekletilen ailelerin muhatabı HDP değil, AKP ve MHP iktidarıdır. HDP birlikte yaşamı, barışı ve kardeşliği savunan bir partidir" dedi.

Baydur, "HDP özgürce bir arada yaşama partisidir. O yüzden aileler acılarını, seslerini hükümete dinlendirmeliler. Bu durum tamamen bir senaryodur. AKP-MHP tarafından oynanan bir tiyatrodur. Bütün İzmir halkı bunu böyle bilsin. Herhangi bir provokasyona karşı halk partisini savunacaktır. Halk partisine sahip çıkacaktır. HDP’yi krimalize ederek bir sonuca varamazsınız. Hükümet ve Valiliğe sesleniyoruz; suiistimal edilen bu durum ortadan kaldırılmalıdır. Kapımızın önüne konulan seyyar karakol demokratik siyaset yapmamızı engelleyen bir tarzdır. HDP’nin amacı barışı ve demokratik siyaseti savunmaktır" ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrasın partililerin attığı "HDP halktır, halk burada" sloganı ve çekilen zılgıtlarla son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar