HDP heyeti, cenazesi torba içinde verilen Hakan Arslan’ın ailesini ziyaret etti

HDP heyeti, cenazesi torba içinde verilen Hakan Arslan’ın ailesini ziyaret etti
HDP heyeti, Sur’da 7 yıl önce vefat eden ve kemikleri torba içerisinde teslim edilen Hakan Arslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Şevin Coşkun, Habip Eksik ve Parti Meclis üyeleri ve HDP Ağrı, Muş, Van, Iğdır, Erzurum il ve ilçe örgütleri, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Hakan Arslan’ın ailesini ziyaret etti.
 
'KÜRT DÜŞMANLIĞININ DEVAMI'
 
Aileye kemiklerin bir torba içinde verilmesine tepki gösteren HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, yapılan uygulamanın Kürt düşmanlığının devamı olduğunu belirtti. Coşkun, "Ali Rıza amcaya oğlunun cenazesinin torbada verilmesinin hiç bir dinde, değerde, vicdanda, ahlakta izahı yoktur. Bir anneye ve babaya yapılacak en büyük zulümdür. Sözün bittiği yerdeyiz. Bu zihniyeti buradan lanetliyoruz. Bu ilk değil, Kürt evlatlarının mezarlıkları tahrip edildi, yıkıldı cenazeler kaldırımlara gömüldü, kargoyla gönderildi. En son Ali Rıza amcaya torba içinde verildi. Bu Kürt düşmanlığının en açık örneğidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, kötülüklerinden ve zulümlerinde boğulacaklar" diye konuştu.
 
'İNSANLIK SUÇU'
 
HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik de, "Tüm halkımız cenazenin Ali Rıza amcaya karton bir kutunun içinde teslim edilmesinin acısını derinden hissetti" dedi. Eksik, "Bu bir insanlık suçudur. İnsanların acılarına saygı duyulmalı. AKP faşist iktidarına çağrıda bulunuyoruz; savaşın da bir yöntemi ve ahlakı vardır. Her fırsatta dinden dem vuran AKP iktidarı, insanların acılarına ve insan haklarına saygı duymalı. Bizler coğrafyamızda bu acılar son buluncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (MA)
 

Öne Çıkanlar