HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'dan geçmiş olsun telefonu

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'dan geçmiş olsun telefonu
HDP heyeti Van'daki sel felaketinde mağdur olan yurttaşları ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen selde zarar gören yurttaşları arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. HDP heyeti de yurttaşları ziyaret etti.

HDP İl Eş Başkanı Fikret Doğan, DBP Van il Eş başkanı Çetin Uyar, yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı ve HDP Başkale ilçe yönetimi  Başkale ilçesinde yaşanan selde zarar gören mahalleleri ziyaret etti.

EVLER VE AHIRLAR DA ZARAR GÖRDÜ

İlk olarak Gedikbaşı (Çûx) Mahallesi’ne ziyaret bulunan heyet, hayvanları ölen ve evleri zarar gören mahallelilerle görüştü. Özellikle taş ocağı ve karayollarının çalışmaları sonucu meydana gelen selde büyük hasarın oluştuğunu söyleyen yurttaşlar, kaç kez şikayette bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını dile getirdi. Mahallede 500'den fazla küçükbaş hayvanın öldüğü ve ev ve ahırlar ile tarlaların zarar gördüğü belirtildi. Selde ahırı yıkılan ve evi zarar gören bir yurttaşı telefonla arayan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yurttaşın şikayetlerini dinleyerek, dayanışma duygularını iletti.

SELİN NEDENİ BARAJLAR

Heyet ardından Kavurgalı (Heretun) Mahallesi'ne gitti. Kavurgalı Mahallesi'nde binden fazla küçükbaş hayvanın öldüğü ve 500'den fazla ot bağının sele kapıldığını dile getiren mahalleliler, yapılan barajlar nedeniyle selin büyük hasara neden olduğunu kaydetti.

TARLA VE OTLAR ZARAR GÖRDÜ

Yavuzlar (Taxık) ve İkizdegirmen (Sêgir) mahallelerini de ziyaret eden heyet, yurttaşların selde yaşadıklarını ve şikâyetlerini dinledi. Her iki mahallede de hayvan ölümlerinin olmadığı ancak tarla ve evlerin zarar gördüğü belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da İkizdegirmen Mahallesi'ndeki bir yurttaşı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Heyet yaptığı incelemenin sonuçlarını rapor halinde açıklayacak. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar